Peter Hermansson (M) Bitr. regionråd Foto: Newsroom: Jeanette Larsson

"Vi moderater sätter tillgängligheten i sjukvården främst"

Har inte Socialdemokraterna en egen sjukvårdspolitik för Västra Götaland? Det kan man verkligen fråga sig eftersom de ägnar kraft i regionfullmäktige och debattartiklar samt marknadsföring i sociala medier för att anklaga Moderaterna för att vilja sälja ut akutsjukhus.

  • Publicerad 11:46, 9 sep 2022

Det här är en debattartikel/insändare på GöteborgDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Borde inte kraften i stället för att sprida lögner ägnas åt att föra fram en egen politik för sjukvården. Det är bedrövligt att läsa My Alnebratts (S) replik i Göteborg Direkt där hon åter far med osanna påståenden. Men en lögn blir inte mera sann för att den upprepas.

Moderaterna har genom GrönBlå Samverkan tillfört hälso-och sjukvården stora resurser som har ökat år från år. VI har dubblat OB-tillägg natt för medarbetarna. Vi har precis inlett en stor lönesatsning på 700 miljoner kronor och så vidare. Listan kan göras lång av konkreta åtgärder.

Vi moderater sätter tillgängligheten i sjukvården främst. Det var ju ett av skälen till vårdvalet, som (S) en gång i tiden stod bakom, och som lett till att antal vårdcentraler ökat rejält i regionen jämfört med innan. Och My Alnebratt: där är det inte någon plånbok som styr patientens val.

Vi är självklart inte nöjda med kösituationen, men har ställt miljardbelopp till förfogande kopplat till en ökad produktion som vänder sig både till Västra Götalandsregionens egna utförare och övriga utförare. Inte heller där styr någon privat plånbok.

et är en väg vi vill fortsätta på för att ta hjälp av alla de resurser som finns till förfogande. Liksom på de lönesatsningar vi gör som en del i att attrahera medarbetare, både de som redan jobbar i vården att stanna kvar och för att rekrytera fler händer.

Socialdemokraterna är välkomna in i matchen att diskutera vad de verkligen vill göra för patienterna och de som står i vårdkö i stället för att ägna kraften åt att fokusera på strukturfrågor och lögner om att Moderaterna ska sälja akutsjukhus.

Vi moderater kommer för vår del fortsätta att prata om vad vi vill göra och fokus är tillgängligheten till sjukvård i Göteborg och hela Västra Götaland.

Krönikor

Axelsson: Så blev nationaldagen röd

Krönika Tradition. Sparkade ut annandag pingst Början på året, vår och vinter, kryllar det av röda dagar i almanackan. Men så har det inte alltid varit. Helgdagar ha tillkommit och tagit bort under åren. Vårt senaste tillskott är nationaldagen.måndag 6/6 11:10

Konsumentfrågan

Så gör du om ditt bagage skadas på flyget

Konsument Konsumentfrågan: Flyg, telefonförsäljare, husdjur Vad gör man bagaget från flyget är skadat, måste man verkligen prata med telefonförsäljare och vad gäller vid köp av husdjur från uppfödare nu när nya konsumentköplagen trätt i kraft?...onsdag 22/6 15:04

Debatt

Västra Götalands arbetsgivare borde skryta om tjänstepensionen

Debatt 27 september - Tjänstepensionens dag Nio av tio tycker att det är viktigt att arbetsgivaren erbjuder tjänstepension när de byter jobb – ändå nämner få arbetsgivare det i sina anställningsintervjuer. De arbetsgivare i Västra Götaland som...tisdag 27/9 13:00