Monika Larsson, utsedd till "Bästa medmänniska" i Kortedala. Foto: Privat

Monika blev årets Kortedalabo

Hallå där… Monika Larsson, utsedd till Kortedalas ”Bästa medmänniska” i samband med en omröstning under stadsdelsfestivalen Short Valley Festival i sommar.

  • Publicerad 16:25, 30 aug 2020

Mitt mål är att få alla ska skratta eller le.

Grattis! Du var på jobbet på Hemköp när arrangörerna meddelade att du blivit framröstad till Bästa medmänniska av Kortedalaborna. Hur kändes det?

– Herregud! Har så många röstat på mig, tänkte jag. Det tog ett tag innan det gått in men det är jätteroligt, verkligen.

Varför tror du att Kortedalaborna röstade på just dig?

– Jag träffar många i jobbet och jag vill att alla ska vara glada när de går ifrån min kassan. För många är jag kanske är den enda som de träffar på en hel vecka. Mitt mål är att få alla ska skratta eller le.

Du har jobbat på Hemköp i 21 år, vad är ditt bästa knep att få nöjda kunder.  

– Jag har bestämt mig för att göra mitt jobb bra och älskar att gå dit.  Alla får ta sin tid i min kassa. Jag kan ha jättelång kö för jag pratar med och ser alla. De flesta verkar inte ha något emot att köa men inte alla såklart. Vissa står och hoppar men de flesta är jättesnälla. Och är de dumma säger jag till: Nu får ni lunga ner er.

Vad betyder Kortedala för dig?

– Jag har bott här i över 30 år och mina barn är uppväxta här till stor del.  Vi har så väldigt fin natur och grönområden som jag älskar.

Det var premiär för stadsfestivalen, Short Valley Festival i år, vad tycker du om initiativet?

– Jättetrevligt och så roligt att det ska fortsätta nästa år och framöver. Det sprider glädje i området och gör folk glada.  

Göteborgsnöje

Hönöbo siktar mot Dalsland i ny roman

Nöje Bosse Norrhem målar med akvarellfärger i sin spänningsroman Bosse Norrhem har varit Göteborg trogen i över 40 år. Sedan ett par år är det Hönö, som gäller. Men nya romanen "Den enögde akvarellmålaren", ja, den utspelar sig i Dalsland.onsdag 14/7 7:36

Krönikor

Axelsson: Sill – från nödkost till högtidsmat

Krönika Tradition Den kanske mest ursvenska fisken vi har, sillen, har gjort en lång resa genom historien för att komma in i finrummet och bli en del av nästan alla våra högtider. torsdag 24/6 14:30

Konsumentfrågan

Gäller svensk lag även utländska företag?

Konsument Konsument Vad gör man om man får hem en annan vara än den man beställt? Gäller svensk lag även företag som inte är baserade i Sverige? Och om man ramlar hos sin tandläkare – kan man då få ersättning för det? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut. tisdag 18/5 16:11

Debatt

Ta ett större ansvar för bostadsproblemen i Göteborg

Debatt Bo i Göteborg Det råder fortsatt stor bostadsbrist och klyftorna på bostadsmarknaden växer. Problemen med trångboddhet i socialt utsatta områden har blivit tydliga… torsdag 24/6 13:12