Väder. Det ser ut att bli en solig midsommarafton i Göteborgsområdet, 2022. Foto: Mostphots

Så blir midsommarvädret i Göteborg 2022

Lämna paraplyet hemma på midsommarafton. Vädermakterna ser ut att bjuda på sol och värme under sommarens högtid.

  • Publicerad 15:13, 21 jun 2022

En regnskur mitt i sillunchen eller under midsommardansen är inte helt ovanligt. Men i år lutar det mot att sommarens högtid blir torr, solig och varm.

– Det är nog många som vill ha den typen av väder på midsommar. Men det kan också bli för varmt. Värmen ska man inte underskatta, säger Linus Karlsson, meteorolog, SMHI.

Som prognosen ser ut just nu stiger temperaturen uppåt 25 grader en bit in från kusten medan det blir lite svalare, drygt 20, närmare havet.

Under lördagen förvänta temperaturen stiga ytterligare.

– Då kan vi förväntas oss uppåt 27, 28 grader en bit in från kusten. Det är varmluft från Europa som letar sig hit. Det innebär att vi ser högsommar-temperaturer på flera håll i landet, säger Linus Karlsson.

Så det blir en regnfri midsommar i Göteborg?

– Den stora osäkerheten inför fredagen har varit ett regnområde som legat väster om oss. Men det ser ut att hålla sig borta under helgen. Men för att vara säker få man hålla sig uppdaterad, prognosen för regnet har tidvis visat en ganska osäker bana.

Guide: Här firar du midsommar i Göteborg

I dagsläget är ingen varning för brandrisk utfärdad i närområdet. Men läget kan ändras de närmaste dagarna.

– Det är inte direkt någon nederbörd att vänta den närmaste tiden, utan mest sol och värme. Därför är det inte omöjligt att det kommer ett meddelande om brandrisk under helgen.

Krönikor

Axelsson: Så blev nationaldagen röd

Krönika Tradition. Sparkade ut annandag pingst Början på året, vår och vinter, kryllar det av röda dagar i almanackan. Men så har det inte alltid varit. Helgdagar ha tillkommit och tagit bort under åren. Vårt senaste tillskott är nationaldagen.måndag 6/6 11:10

Konsumentfrågan

Så gör du om ditt bagage skadas på flyget

Konsument Konsumentfrågan: Flyg, telefonförsäljare, husdjur Vad gör man bagaget från flyget är skadat, måste man verkligen prata med telefonförsäljare och vad gäller vid köp av husdjur från uppfödare nu när nya konsumentköplagen trätt i kraft?...onsdag 22/6 15:04

Debatt

Robert Hannah (L): ”Svensk- heten känner ingen hudfärg”

Debatt Debatt. Nya svenskar behöver mer än en ceremoni med jordgubbstårta. Det menar liberala riksdagsledamoten, med rötter i Tynnered, Robert Hannah.onsdag 8/6 12:44