Krönika. "Jag tycker att många jag mött under sommaren och våren har lutat sig lite väl långt tillbaka i solstolen och släppt avstånd och andra smittoförebyggande åtgärder".

Gör som gymnasieskolan – håll till höger

  • Publicerad 16:45, 14 sep 2020

Det här är en krönika på GöteborgDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

Varför stanna vid ytterligheterna huvudled och skolkorridor.

Redaktör. Gabriel Tjulander. Foto: Markus Andersson

Gymnasieskolorna är igång efter ett långt sommarlov och det är inte det lättaste att dra igång en termin mitt under pandemin. Jag tycker att många jag mött under sommaren och våren har lutat sig lite väl långt tillbaka i solstolen och släppt avstånd och andra smittoförebyggande åtgärder.

Men jag måste säga att gymnasieskolorna tagit sig an den nya terminen med bravur när GöteborgDirekt gjorde en kartläggning över några av Göteborgs­gymnasiernas egna lösningar. Något som den nyfikne kan läsa in sig på längre fram i tidningen.

På vissa skolor hade personal till uppgift att se till att avstånd hölls mellan elever medan andra hade tagit steget längre och ritat upp trafiklinjer i korridoren och infört högertrafik.

Vore detta inte något att ta efter så säg? Jag menar i samhället i stort. Varför stanna vid ytterligheterna huvudled och skolkorridor. Tänk om vi med markeringspenna tydligt kunde styra upp även på trottoarer och inne i matbutiker. Så lätt det skulle vara att mötas i fruktdisken om alla viste vilken sida man skulle hålla sig på. Det skulle lösa fler problem än bara smittspridning. Att detta inte redan gjorts i Nordstan är ofattbart.

Krönikor

Tjulander: "Dagen alla fåglar flyger oss över huvudet"

Krönika Krönika Det är något visst med fåglar och människors fascination för dem. Jag har aldrig fattat grejen, ändå är jag barn till generationen som på minsta kvitter kan artbestämma fågeln och... tisdag 11/5 17:00

Konsumentfrågan

Så länge kan du få vänta på pengar när du ångrat ett köp

Konsument Konsument Får man verkligen höja priset på en vara från en dag till en annan och hur länge ska man behöva vänta på pengarna när man ångrat ett köp? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. fredag 9/4 13:20

Debatt

Bygg på de hårda ytorna och låt barnen ta plats

Debatt UTDÖMD Förskola Vilken chock och oro det blir för föräldrar och pedagoger när man får läsa att just vår förskola, Tunnlandsgatan 3, är utdömd och planeras rivas... lördag 1/5 13:00