Vem tar ansvar när framtidens byggstenar faller?

  • Publicerad 11:25, 31 maj 2021

Det här är en krönika på GöteborgDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

Det handlar om utfrysning, ignorans och förminskande.

Lärare vittnar om kollegornas mobbning

En lärare i grundskolan, som valt att ägna sitt yrkesliv åt barnen, som lägger grunden för deras framtid, går till jobbet med en klump i magen.

Det är med uppgivenhet och frustration i rösten som den legitimerade musikläraren Modjtaba Dadgar berättar om hur han behandlats av både kollegor och ledning på skolan där han arbetar.

Vuxenmobbning är ofta tyst och svår att både beskriva och bevisa. Det handlar oftast inte om vad någon gjort eller sagt, utan snarare om motsatsen: Frågan man aldrig fick, åsikten ingen låtsades om eller ryktet på fikat man inte blev inbjuden till.

Den senaste tiden har jag blivit kontaktad av flera lärare på olika kommunala grundskolor i Göteborg, alla med liknande vittnesmål.

Det handlar om utfrysning, ignorans och förminskande. Gemensamt för deras berättelser är också upplevelsen av att inte kunna vända sig någonstans då mobbningen kan sträcka sig långt upp i organisationen. Tystnadskulturen gör att många väljer att säga upp sig.

Vem tar ansvar för läraren, den viktiga byggstenen i nästa generations framtid, som går till jobbet med en klump i magen?

Tidigare anställd: "Var en mardröm"

Krönikor

Axelsson: "Vi måste hålla på våra traditioner"

Krönika Tradition Julen är en härlig högtid och tradition men det finns de som önskar att julen börjat tidigare och varat längre. De som tjänar pengar på den. Men börja inte tumma på julen för tidigt. lördag 9/10 16:30

Konsumentfrågan

Gäller svensk lag även utländska företag?

Konsument Konsument Vad gör man om man får hem en annan vara än den man beställt? Gäller svensk lag även företag som inte är baserade i Sverige? Och om man ramlar hos sin tandläkare – kan man då få ersättning för det? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut. tisdag 18/5 16:11

Debatt

”Varje steg mot rättvisa och frihet är värdefullt”

Debatt Kyrkorna betydelse Den Coronapandemi som vårt samhälle utsatts för har påverkat oss alla och har gett negativa effekter inom flera områden. De radikalt minskade sociala kontakterna har enligt flera undersökningar ökat risken för våld i nära relationer... måndag 11/10 14:39