Vem tar ansvar när framtidens byggstenar faller?

  • Publicerad 11:25, 31 maj 2021

Det här är en krönika på GöteborgDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

Det handlar om utfrysning, ignorans och förminskande.

Lärare vittnar om kollegornas mobbning

En lärare i grundskolan, som valt att ägna sitt yrkesliv åt barnen, som lägger grunden för deras framtid, går till jobbet med en klump i magen.

Det är med uppgivenhet och frustration i rösten som den legitimerade musikläraren Modjtaba Dadgar berättar om hur han behandlats av både kollegor och ledning på skolan där han arbetar.

Vuxenmobbning är ofta tyst och svår att både beskriva och bevisa. Det handlar oftast inte om vad någon gjort eller sagt, utan snarare om motsatsen: Frågan man aldrig fick, åsikten ingen låtsades om eller ryktet på fikat man inte blev inbjuden till.

Den senaste tiden har jag blivit kontaktad av flera lärare på olika kommunala grundskolor i Göteborg, alla med liknande vittnesmål.

Det handlar om utfrysning, ignorans och förminskande. Gemensamt för deras berättelser är också upplevelsen av att inte kunna vända sig någonstans då mobbningen kan sträcka sig långt upp i organisationen. Tystnadskulturen gör att många väljer att säga upp sig.

Vem tar ansvar för läraren, den viktiga byggstenen i nästa generations framtid, som går till jobbet med en klump i magen?

Tidigare anställd: "Var en mardröm"

Krönikor

Axelsson: Så blev nationaldagen röd

Krönika Tradition. Sparkade ut annandag pingst Början på året, vår och vinter, kryllar det av röda dagar i almanackan. Men så har det inte alltid varit. Helgdagar ha tillkommit och tagit bort under åren. Vårt senaste tillskott är nationaldagen.måndag 6/6 11:10

Konsumentfrågan

Så gör du om ditt bagage skadas på flyget

Konsument Konsumentfrågan: Flyg, telefonförsäljare, husdjur Vad gör man bagaget från flyget är skadat, måste man verkligen prata med telefonförsäljare och vad gäller vid köp av husdjur från uppfödare nu när nya konsumentköplagen trätt i kraft?...onsdag 22/6 15:04

Debatt

"Ombildningar borde vara en icke-fråga"

Debatt Att Göteborgs politiker gör ombildningar av hyresrätter till en valfråga vittnar om bristande förmåga att ta itu med de större frågorna, skriver Mikael Larsson och Simon Vajedi, för Medborgerlig...onsdag 3/8 8:47