Poddpar. I podden "Fråga Agnes Wold" med Agnes Wold och Christer Lundberg får man svar. Foto: Meddi

Agnes Wold avlivar hälsomyter i ny podd

Efter att hon gjort succé i Kvällspasset som gäst hos programledare Christer Lundberg tar Agnes Wold nu nästa steg. Med podden "Fråga Agnes Wold", med start 16 februari, kan lyssnare fråga om allt gällande hälsofrågor.

  • Publicerad 16:33, 15 feb 2021

I Kvällspasset har professor Agnes Wold fått svara på frågor om allt mellan himmel och jord gällande hälsofrågor och den nu pågående pandemin.

Nu tar programledaren Christer Lundberg och Agnes Wold konceptet ett steg längre när de drar igång podden Fråga Agnes Wold.

– Istället för att googla sönder sig och oroa ihjäl sig efter att ha läst konstiga trådar och råd på olika internetforum erbjuder vi nu en podd som sköter googlandet åt lyssnarna, säger Christer Lundberg, i ett pressmeddelande.

Stående inslag

Göteborgskan Agnes Wold är läkare och professorn i bakteriologi och specialiserad på tarmens bakterieflora och dess interaktion med immunsystemet.

När pandemin för drygt ett år sedan drog i gång var hon gäst i Skavlan. och har figurerat i flera intervjuer som expertråd efter det. 

Sedan i höstas har hon, med sin expertis, tydlighet och kärva humor, varit ett stående inslag inte bara i Kvällspasset utan också i tidningen Expressens chattrum.

– Alla som går runt med dåligt samvete för att de städar för lite eller oroar sig för sin hälsa i onödan ska lyssna på den här podden, säger Agnes Wold.

Fråga Agnes Wold släpps i Sveriges Radio-appen tisdag den 16 februari med ett nytt avsnitt i veckan.

Han hittade Göteborgs kulturskatt

Nöje Lallande. Tommy Nilson ger ut glömda inspelningar med Östen Hedenbratt Kalle Sändares humor med busringningar blev riksbekant redan på 60-talet. Men det var jazzpianisten Östen Hedenbratt som var starten till det så kallade lallandet. Nu finns de på skiva.onsdag 3/3 15:50

Krönikor

Jernberg: Så ger du kritik på ett smartare sätt

Krönika Retorik Kritik kan både vara svårt att ta emot och att ge. Det här ska du tänka på för att kritiken inte ska landa fel hos mottagaren. söndag 29/11 12:10

Konsumentfrågan

Det gäller när du handlar av Amazon

Konsument Konsument Har du köpt ett padelracket från Amazon men varan är defekt? Cassandra Larsson reder ut vad som gäller. tisdag 23/2 16:42

Debatt

Miljöpartiet: "Hedersvåldet lever kvar"

Debatt Fadimedagen 21 januari Det är nu 19 år sedan Fadime Şahindal mördades av sin egen pappa. Hon hade under många år med stort mod kämpat för den frihet som många tar för given. torsdag 21/1 14:20