Poddpar. I podden "Fråga Agnes Wold" med Agnes Wold och Christer Lundberg får man svar. Foto: Meddi

Agnes Wold avlivar hälsomyter i ny podd

Efter att hon gjort succé i Kvällspasset som gäst hos programledare Christer Lundberg tar Agnes Wold nu nästa steg. Med podden "Fråga Agnes Wold", med start 16 februari, kan lyssnare fråga om allt gällande hälsofrågor.

  • Publicerad 16:33, 15 feb 2021

I Kvällspasset har professor Agnes Wold fått svara på frågor om allt mellan himmel och jord gällande hälsofrågor och den nu pågående pandemin.

Nu tar programledaren Christer Lundberg och Agnes Wold konceptet ett steg längre när de drar igång podden Fråga Agnes Wold.

– Istället för att googla sönder sig och oroa ihjäl sig efter att ha läst konstiga trådar och råd på olika internetforum erbjuder vi nu en podd som sköter googlandet åt lyssnarna, säger Christer Lundberg, i ett pressmeddelande.

Stående inslag

Göteborgskan Agnes Wold är läkare och professorn i bakteriologi och specialiserad på tarmens bakterieflora och dess interaktion med immunsystemet.

När pandemin för drygt ett år sedan drog i gång var hon gäst i Skavlan. och har figurerat i flera intervjuer som expertråd efter det. 

Sedan i höstas har hon, med sin expertis, tydlighet och kärva humor, varit ett stående inslag inte bara i Kvällspasset utan också i tidningen Expressens chattrum.

– Alla som går runt med dåligt samvete för att de städar för lite eller oroar sig för sin hälsa i onödan ska lyssna på den här podden, säger Agnes Wold.

Fråga Agnes Wold släpps i Sveriges Radio-appen tisdag den 16 februari med ett nytt avsnitt i veckan.

Göteborgsnöje

Stadsteatern öppnar för ny säsong i höst

Nöje Premiärer, urpremiärer och nypremiärer utlovas bland klassiker och nyskrivet Göteborgs stadsteater har under pandemin varit stängd för renovering. När nu teaterhuset fräschats upp siktar man mot hösten och en ny säsong. Bland annat bjuds pjäser från Shakespeare till Bergman,...söndag 16/5 16:10

Krönikor

Tjulander: "Dagen alla fåglar flyger oss över huvudet"

Krönika Krönika Det är något visst med fåglar och människors fascination för dem. Jag har aldrig fattat grejen, ändå är jag barn till generationen som på minsta kvitter kan artbestämma fågeln och... tisdag 11/5 17:00

Konsumentfrågan

Så länge kan du få vänta på pengar när du ångrat ett köp

Konsument Konsument Får man verkligen höja priset på en vara från en dag till en annan och hur länge ska man behöva vänta på pengarna när man ångrat ett köp? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. fredag 9/4 13:20

Debatt

Bygg på de hårda ytorna och låt barnen ta plats

Debatt UTDÖMD Förskola Vilken chock och oro det blir för föräldrar och pedagoger när man får läsa att just vår förskola, Tunnlandsgatan 3, är utdömd och planeras rivas... lördag 1/5 13:00