Satsar. Med Örebrobandet DSH5 har Mats Westling hittat rätt. Foto: Kai Martin

Allt annat än höjdrädd då Mats släpper nytt

Mats Westling gillar att vara ute och spela och träffa folk. Med mötet med Örebrobandet DSH5 har det blivit mer än så – både skiva och turné. – Det är speciellt att vara i en låt ihop, säger han.

  • Publicerad 19:10, 17 mar 2020

57-årige Mats Westling har med Haga som bas famnat hela Sverige. Men kanske lite under radarn. Genom ett allt större kontaktnät och flitigt spelande har han jobbat upp en trogen skara publik, som med åren växer sig allt större.

Med spelningarna blir det inte bara möte med de som lyssnar utan också kollegor. Som DSH5, som trakterar alla möjliga instrument. Där har tycke uppstått så starkt att det kommande albumet helt och hållet har Örebrogruppen som musiker.

– Jag skriver låtarna som jag brukar och tänker aldrig på instrumenteringen. Med dem blir det väldigt coolt, där en mandola eller steel guitar kan ge låtarna en helt annan färg, säger han.

– På scen kan vi vara allt från trio till sex man. Allt beroende på budget.

Först ut från albumet, som kommer tidigt höst, är singeln "Höjdrädd" med lagom release till spelningen på Nefertiti 18 mars, som ingår i den elva dagar långa vårturnén över landet.

– Låten handlar om att vara tillags, men att det går till en viss gräns. För det är meningslöst att lägga krokben för sig själv.

Låten kommer följas av ytterligare en singel innan sommaren och en efter.

– Jag kommer järnet för det här. Bara för att det är så roligt.

Mats Westling

År: 57.

Bor: Haga.

Familj: Fru Madeleine, två bonusbarn och bonusbarnbarn.

Är: Musiker, låtskrivare och sångare.

Aktuell: Med singeln "Höjdrädd", spelning på Nefertiti 18 mars som ingår i den landsomfattande elvadagarsturnén han gör.

Visa merVisa mindre

Vi är GBG

    Vi är GBG