Rebecka Risenfors, Rebecka Krusevall, Karin Bengmark, Alma Bengmark och Leo Bengmark. Foto: Stefan Risenfors

Alma gav livemusiken nytt liv på igenvuxna scenen

Sommarens inställda konserter och liveframträdanden har skapat frustration hos såväl musiker som publik. Därför bestämde sig Alma Bengmark från Billdal för att gräva fram en igenvuxen scen och ordna uppträdanden hemma i trädgården.

  • Publicerad 13:21, 14 aug 2020

– Man kan väl säga att initiativet växte fram genom alla inställda evenemang på grund av corona.

Inget Kulturkalas, inget Way out west och inga Lisebergsspelningar. Sommaren 2020 går till historien som den tystaste någonsin – åtminstone sett till livemusik.

Alma Bengmark, som kommer från en riktig musikfamilj och själv spelar och sjunger, spånade därför redan i våras på en idé om att anordna egna musikframträdanden. Platsen? Hemma i föräldrarnas trädgård i Billdal.

– Man kan väl säga att initiativet växte fram genom alla inställda evenemang på grund av corona.

Efter att ha rensat fram ett utrymme i trädgården, som de tidigare använt som musikscen, kontaktade hon några kompisar som också sysslar med musik och skapade ett facebookevent för att bjuda in vänner, bekanta och grannar.

– Till en början var det mest folk vi känner, men även andra hittade hit och det blev väldigt uppskattat. Vi har dock hållit oss till gränsen på max 50 personer.

Alla musikstilar

Under sammanlagt sju sommarkvällar har så gott som alla musikstilar varit representerade.

– Allt från folkmusik till pop, rock och hop hop. Det har inte varit särskilt pretentiöst, vi har haft öppen scen, många har fått vara med och fokus har varit på musikglädje.

Nu hoppas Alma Bengmark på att skapa en ny sommartradition.

– Jag kan absolut tänka mig att göra om detta nästa år.

Vi är GBG

    Vi är GBG