Tillsammans. Joel Alme och Jakob Hellman står på samma scen i sommar. Foto: Kai Martin/Creative Commons 3.0

Alme och Hellman förenas på Lisebergs stora scen i sommar

Den ena firade 30 årsjubileum med en konsertturné. Den andra kom med hyllat album och prisades för sina spelningar. Nu förlänger Jakob Hellman och Joel Alme succéåret 2019 med att stå på samma scen i sommar.

  • Publicerad 08:58, 19 feb 2020

Med Jakob Hellmans debut "... och det stora havet" 1989 skapades en bit svensk pophistoria. Många ser det som ett av det främsta av svenska albumdebuter. Men efter en kort tid i rampljuset släckte Jakob Hellman uppmärksamheten kring sig för att först en bit in på millenniet ställa sig på scen för enstaka spelningar.

Men 2019 gjorde han en större turné i samband med 30-årsjubiléet. Konserter som blev lovordade samtidigt som det uppdämda behovet att se honom gjorde att spelningarna snabbt sålde slut.

Nu blir det ny chans att se Jakob Hellman när han i sommar ger sig ut på turné.

Den 11 juni står han på Lisebergs stora scen. Då förenas han med Göteborgssonen Joel Alme, som också hade ett fint 2019.

Hans andra svenskspråkiga album, "Bort bort bort", kom och med den följde en turné som också den lovprisades.

– Två artister som skrivit in sig själva i svensk musikhistoria. Vi hoppas att få höra både nytt och gammalt material från båda när de tar sin plats på Stora Scenen i juni", säger Per Alexanderson, underhållningschef på Liseberg i ett pressmeddelande.

På Lisebergs stora scen kommer också Gwen Stefani (15/7), Brad Paisley (24/7) och Yusuf/Cat Stevens (28/7) att stå. Fler band och artister tillkommer.

Jakob Hellman/Joel Alme

Jakob: 54 år, född i Stockholm, uppvuxen i Voullerim i Lappland. Bor nu söder om Malmö. Albumdebuterade med "... och det stora havet" 1989. 30-årsfirade 2019 med en turné där både gammalt och nyskrivet material presenterades.

Joel: 39 år. född och uppvuxen i Göteborg. Bor nu i Stockholm. Albumdebuterade 2008 med "A master of ceremonies". Året efter kom IFK Göteborgs inmarschhymn "Snart skiner Posedion", skriven av Joel Alme. 2019 släpptes albumet "Bort bort bort" och i samband med det turnerade han i höstas.

Aktuella: Står på Lisebers stora scen för varsin konsert 11 juni 2020.

Trafiken – minut för minut

GÖTEBORGSNÖJE

Corona snuvade Stefan Livh på radiosorti

Berättar om livet i karantän. 31 mars var hans sista dag på jobbet som programledare på Sveriges Radio. Men corona och karantän har hindrat honom från det. – Jag vet inte när mitt sista program blir, säger Stefan Livh.tisdag 7/4 16:23

DEBATT

Pest eller kolera – eller corona

Tradition Tittar man i Göteborgs uråldriga journal kan man se att historiskt sett är corona långt från den enda pandemi som drabbat staden. Digerdöden, pest, smittkoppor och kolera står att läsa.lördag 4/4 16:00

QUIZ

QUIZ: Vad betyder nyorden?

35 ord har skapats eller blivit vanligare under 2019 Animoji, deepfake, popcornhjärna och dra åt helvete-kapital är exempel på ord i Språkrådets nyordslista för 2019. Men vet du vad orden betyder?fredag 27/12 11:57