Poddskådisar. Marcus Berggren, Viktoria Folkesson, Eric Ericson spelar tillsammans med Ariella  Steen  Spadaro  och Annie  Sarafian i radiopjäsen "F som i sämst". Foto: Pontus Bergman/Sveriges Radio

Annie gör premiär som skådis i dramapodd från Göteborg

Bäst och sämst. Ja, konkurrens inte bara i skolan utan också hemma. Om det handlar Cilla Jackerts pjäs "F som i sämst", med radiopremiär 25 oktober. I huvudrollen 17-åriga Annie Sarafian från Göteborg.

  • Publicerad 16:49, 24 okt 2020

Premiär. Annie Sarafian från Göteborg gör en av rollerna i "F som i sämst". Foto: Kai Martin

Författaren Cilla Jackert må bo i Stockholm. Men det var hon som skrev manus till "Känn ingen sorg för mig Göteborg". Nu utspelar sig hennes pjäs "F som i sämst" även den i Göteborg. Annie Sarafian spelar storasyster till Ariella Sten Spadaro, som i sin tur går i sexan i pjäsen – bäst i klassen mot sämst. Klart det blir förvecklingar.

– Jag sökte till en annan produktion och de sparade mitt namn, säger Annie Sarafian.

– I april fick jag göra en provinspelning via telefon. Då hade jag fått manus till två roller. Sen fick jag testa på plats i radiohuset i Göteborg och blev regisserad. Jag konkurrerade med fyra andra och fick den andra huvudrollen.

Premiär

Pjäsen har premiär i Sveriges Radio P4 söndag 25 oktober och kommer också finnas i poddformat i sex delar.

Hur var det att spela in?

– Jätteintressant. Det var både en utmaning och en erfarenhet.

Har du skådespelat tidigare?

– Jag var med i en avancerad statistroll i "Quick" där jag spelade en som skulle bli mördad. Då spelade jag 17-åring när jag var 15 år. Nu är det tvärt om.

Filmade som 10-åring

Teater, film och musik är några ämnen som kretsar intensivt kring Annie Sarafian, som går andra året på Rytmus musikgymnasium i Göteborg.

– Intresset började då jag var 10 år och filmade. Jag regisserade och klippte, men behövde någon som skådespelade. Det fick bli jag själv, för att jag skulle ha något att jobba med och klippa. Ett tag hade jag en egen Youtubekanal. Senare drog jag med kompisar i filmandet. Att redigera film är väldigt kul.

Hur var det att spela rollen som storasyster och sätta sig in i pressen som det kan vara i skolan?

– Det var skönt att kunna sätta sig in den pressen och stressen. Jag känner igen mig lite i det, så jag har kunnat relatera till det. Men min familj är mycket mer förstående än den i dramat.

Inspelningen av pjäsen satte punkt så sent som förra helgen. Men större delen av arbetet har gjorts i maj.

Har du fått mersmak?

– Ja, skådespeleri och även regi är jag intresserad av. Det var intressant att se hur allt runt omkring fungerade.

F som i sämst

Är: En radiopjäs baserad på Cilla Jackerts bok med samma namn som Barnradions bokpris 2019. Pjäsen kommer gå som poddteater i sex avsnitt och även i P4 med premiär söndag 25 oktober 10.45.

Regi: Mia Höglund Melin.

Rollerna: Spelas av Marcus Berggren, Viktoria Folkesson, Eric Ericsson, Ariella  Steen  Spadaro  och Annie  Sarafian.

Visa merVisa mindre

Göteborgsnöje

Ny svensk postpunk med rötterna i 80-talet

Nöje Del III släpper nytt i väntan på att få komma ut och spela Med rötterna djupt rotade i den svenska postpunkens mest åttiotalistiska mylla söker Göteborgsbandet Del III rastlöst vidare. Som med nya singeln "Kärlek är ett brev som aldrig skrevs".tisdag 1/12 16:44

Krönikor

Jernberg: Så ger du kritik på ett smartare sätt

Krönika Retorik Kritik kan både vara svårt att ta emot och att ge. Det här ska du tänka på för att kritiken inte ska landa fel hos mottagaren. söndag 29/11 12:10

Konsumentfrågan

Synade min optiker – kan jag ångra mitt köp?

Konsument Konsument Får jag ångra mitt köp efter att jag synat min optiker? Vad gäller om jag köpt en vara över Facebook? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. söndag 22/11 11:51

Debatt

"Vi måste hitta sätt att binda ihop staden"

Debatt Debatt: Västsvenska Handelskammaren Med Älvstadens utbyggnad har en förflyttning av Göteborgs centrum börjat, här pekas Frihamnen ut som en ny mitt. Nu måste vi ta tag i frågan om hur vi binder ihop staden över vattnet och på Hisingen. lördag 28/11 11:40