Äntligen premiär på Park Lanes krogshow

Park Lane har sedan 1996 haft premiär på sin krogshow i början av september. Men i år har den dröjt på grund av pandemin. Nu är det äntligen dags. Ikväll startar "Generations – the best of 70's – 80's – 90's music".

  • Publicerad 11:58, 9 okt 2020

Vi jobbar med kärlek under ansvar

Emma Jakobsson och Rasmus Hanák har väntat. Och väntat. Men sedan fyra veckor tillbaka har repetitionsarbetet startat och nu är man äntligen framme vid premiär efter ett intensivt arbete med steg, sångtexter och servering.

– Vi hade vår audition redan i december, förklarar Emma Jakobsson, 31.

– Så, ja, det har hunnit gå en tid. Vi skulle ju ha satt igång i mitten av augusti, men det blev uppskjutet och det är ju viktigt att repa i anslutning till premiären. Nu har ju allt varit stadd i väntan.

Tacksamma för chansen

Både hon och Rasmus Hanák är tacksamma för chansen att göra det de älskar mest, det vill säga att underhålla. Framför allt detta år, då showbusiness har tappat lejonparten av sina intäkter.

– Det har varit jobbigt att vänta. Men samtidigt har vi ju jobb. Det finns ju de som har det tusen gånger värre och inga jobb att söka, säger Rasmus Hanák, 25.

Han är, tillsammans med Emma Jakobsson, debutant på Park Lanes scen. Uppvuxen i Skottorp, strax norr om Båstad, har han sedan 14-års ålder haft siktet inställt på underhållning.

– Sedan då har jag varit bombsäker på att det var sång, dans och teater jag ville göra. På gymnasiet gick jag en musikallinje på Apelrydsskolan i Norrviken. Sedan har jag lärt mig på vägen och det är tufft. Det är på samma gång den roligaste branschen och den jobbigaste.

– Ja, men hur tufft det än månde vara så är belöningen när man väl står på scen, fortsätter Emma Jakobsson.

Göteborg som bas

Hon är från andra ändan av Sverige, uppvuxen i Luleå och utbildade sig sent till artist. Hon har haft Göteborg som bas sedan tiden på Forming Art School mellan 2013 och 2016. Efter examen har showandet varit den huvudsakliga inkomsten – och den stora glädjen.

– För mig var det viktigt då jag studerade att bygga en bred. för då öppnar sig fler möjligheter, förklarar hon, som gärna jobbar som dansare, sångare och skådespelare.

Nu ska båda anta utmaningen att möta en publik till en helt ny show, som bygger på Park Lanes koncept. Så som vanligt kommer artisterna, förutom att stå på scen, också servera. En flängig sejour väntar, alltså, där de också ska hinna med att göra minst åtta klädbyten.

– Jag har haft sångscenskräck under hela min utbildning. Av allt jag har gjort är jag väldigt stolt över att jag har övervunnit den, säger Emma Jakobsson, som ser fram emot att möta publiken och knyta band till den.

Showen, vad kommer den att innehålla?

– Vi kommer leka med många genrer. Från den hårdaste rocken till country, pop, soul och svenska favoriter från 70-, 80- och 90-talen, säger Rasmus Hanák.

– För mig som slaviskt följde "Sikta mot stjärnorna" och samlade på "Absolute"-plattorna blir det mycket nostalgi, fortsätter Emma Jakobsson.

Håller avstånd

Hur klarar ni avstånd och restriktionerna?

– Vi ska inte komma varandra för nära och vara noga med att sprita händerna. Men det är förstås ovant i en bransch som är kramig och nära, menar Emma Jakobsson.

– Ja, när man har fyra veckor på sig för repetitioner blir det ett enormt intensivt och hårt arbete. Men samtidigt blir vi som en familj, där man måste stötta varandra. För folk gråter och bryter ihop samtidigt som de kan gråta för att de skrattar. Så vi jobbar med kärlek under ansvar, säger Ramsus Hanák.

Park Lane show

Är: en krogshow med Ramsus Hanák, Emma Jakobsson, Rebecka Landing, Jennifer Anderson, Oscar Carlsson. Där samtliga, förutom Rebecka Landing, är debutanter.

Orkester: Kapellmästare Jonathan Sagerfors, gitarr, Robin Egbo, bas, William Seidl, trummor, och Simon Jonsson, klaviatur.

Premiär: Fredag 9 oktober.

Regissör: Pia Karlsson, som också står för koreografin.

Visa merVisa mindre