Äntligen. Efter lång väntan är det äntligen dags för två kvällar med Summerburst på Ullevi. Foto: Piotr Piatrouski

Äntligen ska Summerburst få hela Ullevi att dansa

Arrangörerna för Summerburst hoppades in i det sista på en dansfest i september. Men nu blir evenemanget äntligen av. 3 och 4 juni ska hela Ullevi dansa.

  • Publicerad 13:53, 1 jun 2022

För ett år sedan gick de förhoppningsfulla arrangörerna ut med att det uppskjutna, tionde Summerburst skulle hållas 3 och 4 september. Planen från 2020 skulle hållas och ungefär samma line up med David Guetta i spetsen var klar för fest.

Men även den satsningen gick om intet på grund av den pågående pandemin.

Redan köpt

Då meddelades att få biljetter gick ut till försäljning på grund av att folk höll i de redan köpta biljetterna med förhoppning om att evenemanget skulle bli av.

– Vi har bestämt oss för att satsa fullt ut och är mer än redo. Alla våra undersökningar och att så många har valt att behålla sina biljetter visar att publiken också är det, säger festivalgeneral Anders Boström i ett pressmeddelande då.

Med nu lättade restriktioner sedan tidigare i år öppnar det äntligen upp för evenemanget, som inleder den fullmatade konsert- och evenemangssommaren på Ullevi, Nordens största utomhusarena.

Världsartister

3 och 4 juni hålls dansfestivalen, som bjuder på allt från de största världsartisterna inom EDM till mindre akter och dj:s.

Summerburst 2022 bjuder, förutom på David Guetta, på ett pärlband av artister och dj:s som Afrojack, Alan Walker, Disclosure, Marshmello, Oliver Hedens och inhemska Rebecca & Fiona.

Totalt uppträder 50 akter från flera scener.

Summerburst

Är: En dansfestival med världsartister inom EDM. Festivalen startade 2011 och siktade mot ett tioårsjubileum sommaren 2020, men det ställdes in på grund av pandemin.

När: 3 och 4 juni på Ullevi.

Artister i urval: David Guetta, Rebecca & Fiona, Afrojack, Alan Walker, Disclosure, Marshmello, Oliver Heldens, Will Sparks, Sparksmania.

Visa merVisa mindre

Krönikor

Axelsson: Så blev nationaldagen röd

Krönika Tradition. Sparkade ut annandag pingst Början på året, vår och vinter, kryllar det av röda dagar i almanackan. Men så har det inte alltid varit. Helgdagar ha tillkommit och tagit bort under åren. Vårt senaste tillskott är nationaldagen.måndag 6/6 11:10

Konsumentfrågan

Så gör du om ditt bagage skadas på flyget

Konsument Konsumentfrågan: Flyg, telefonförsäljare, husdjur Vad gör man bagaget från flyget är skadat, måste man verkligen prata med telefonförsäljare och vad gäller vid köp av husdjur från uppfödare nu när nya konsumentköplagen trätt i kraft?...onsdag 22/6 15:04

Debatt

Robert Hannah (L): ”Svensk- heten känner ingen hudfärg”

Debatt Debatt. Nya svenskar behöver mer än en ceremoni med jordgubbstårta. Det menar liberala riksdagsledamoten, med rötter i Tynnered, Robert Hannah.onsdag 8/6 12:44