Redo för sommaren – och hösten. Göteborgssonen Joel Alme är både skiv- och turnéaktuell. Foto: Kai Martin

Äntligen turné och skiva för Joel Alme

Albumet "Bort bort bort" hyllades när det kom hösten 2019. Men av spelningarna 2020 blev det intet. Inte heller 2021. Nu är det äntligen dags för Joel Alme, som idag kommer med nya singeln "Ge mig nåt som ger mig nåt" och kommer spela sig igenom sommaren – och hösten.

  • Publicerad 12:37, 17 jun 2022

”Jaha, då kör vi lite nya datum igen. Min främsta egenskap är annars att skjuta fram saker men denna gången är det inte mitt fel. Hoppas att vi syns på dom nya datumen.”

Så hälsade Joel Alme i ett pressmeddelande i augusti 2020. Då hade hans sommar med turnén tillsammans Lars Winnerbäck ställts in. Precis som spelningen på Lisebergs stora scen med Jakob Hellman.

Inte vilat sig i form

Han trodde på 2021 istället. Fåfängt skulle det visa sig. Men samtidigt. Joel Alme, den Göteborgsfödde musikern, har inte vilat sig i form när nu äntligen restriktionerna har släppt.

I dag, fredag 17 juni, kommer nya singeln "Ge mig något som ger mig något", som är en försmak på höstens album "Sköt er själva så sköter jag mitt".

I ett pressmeddelande hälsar han: ”Vi brukade ofta spela 'That summer feeling' av Jonathan Richman med mitt första band för typ 20 år sen. Älskar den låten men det är nog först nu jag fattar den, man måste ju ha skaffat sig lite minnen innan dom kan börja jaga en. Den här låten handlar om just det och att säga hejdå till en värld som aldrig mer kommer tillbaka men vara glad att den ändå har funnits.”

Sommarturné

Men inte nog med det. I sommar blir äntligen turnén med Lars Winnerbäck av. Den startar 8 juli i Sofiero utanför Helsingborg. Den 17 juli landar turnén i Trädgårdsföreningen, då Joel Alme får visa sina färdigheter på hemmaplan.

Nu är det också klart att han inte nöjer sig med den tolv spelningar långa turnén i sommar med final i Linköping – Lars Winnerbäcks hemmaplan – 27 augusti.

Nytt album

Den 30 september startar hans höstturné i Örebro. Turnén omfattar 19 spelningar med gästspel i Göteborgs konserthus 17 november, men också anrika Cirkus i Stockholm (10/10).

Albumet "Sköt er själva så sköter jag mitt", som kommer 7 oktober, är hans tredje svenskspråkiga album. Som tidigare har han spelat in med Göteborgsproducenten Mattias Glavå (Broder Daniel, Håkan Hellström, Anna Järvinen med flera).

Joel Alme

Är: 42. Musiker, låtskrivare och artist. Har spelat med banden Spring in Paris och Hästpojken, men startade sin solokarriär med albumet "A master of ceremonies" (2008). Låten "A young summer's youth" blev senare "Snart skiner Poseidon", IFK Göteborgs inmarschlåt sedan 2009. Efter tre engelskspråkiga album kom "Flyktligan" (2015). 2019 års album "Bort bort bort" kommer nu följas av ytterligare ett svenskspråkig album. Joel Alme hade länge en lovande karriär som ishockeymålvakt, men slutade som 17-åring efter ett SM-guld för B-juniorer.

Bor: I Stockholm, men är uppvuxen i Göteborg – i Linnéstaden och på Brännö.

Aktuell: Med ny singel "Ge mig nåt som ger mig nåt", sommar- och höstturné och albumet "Sköt er själva så sköter jag inte mitt" med release i oktober. 17 juli spelar han i Trädgårdsföreningen med Lars Winnerbäck som huvudakt.

Visa merVisa mindre

Krönikor

Axelsson: Så blev nationaldagen röd

Krönika Tradition. Sparkade ut annandag pingst Början på året, vår och vinter, kryllar det av röda dagar i almanackan. Men så har det inte alltid varit. Helgdagar ha tillkommit och tagit bort under åren. Vårt senaste tillskott är nationaldagen.måndag 6/6 11:10

Konsumentfrågan

Så gör du om ditt bagage skadas på flyget

Konsument Konsumentfrågan: Flyg, telefonförsäljare, husdjur Vad gör man bagaget från flyget är skadat, måste man verkligen prata med telefonförsäljare och vad gäller vid köp av husdjur från uppfödare nu när nya konsumentköplagen trätt i kraft?...onsdag 22/6 15:04

Debatt

Robert Hannah (L): ”Svensk- heten känner ingen hudfärg”

Debatt Debatt. Nya svenskar behöver mer än en ceremoni med jordgubbstårta. Det menar liberala riksdagsledamoten, med rötter i Tynnered, Robert Hannah.onsdag 8/6 12:44