Aran Wehby. Foto: Michael Erhardsson och Kai Martin

Aran vill göra skillnad med ny låt

Facebookgruppen Försäkringskasseupproret har gått från noll till 43 000 följare på kort tid. Nu har gruppen fått sin signaturmelodi – signerad göteborgsrapparen Aran Wehby.

  • Publicerad 10:47, 24 jan 2020

Aran Wehby är den energiske rapparen uppvuxen på Hisingen, som har ett hjärta som slår för de svaga. Nu kommer låten "Försäkringskasseupproret" som just tar ställning för de som inte kan eller orkar göra sin röst hörd.

– Jag hamnade i gruppen Försäkringskasseupproret, som Marcus Karlsson var med och startade. Han brinner verkligen för frågan. Jag frågade om det var okej om jag skrev en låt om Försäkringskasseupproret och han sa kör! säger Aran Wehby.

Tillsammans med producenten Jerry Sillah, sångerskan Nicole Rodriguez och keyboardisten David Bäck har Aran Wehby gjort låten, ute fredag 24 januari.

– I Facebookgruppen fick jag över 300 historier, som jag försökt skriva en text om. Så det är egentligen inte jag som rappar, förklarar Aran Wehby.

– Du vet, när jag gick med i gruppen var det 15 000 medlemmar. Nu är det över 43 000!

Nu planerar han för en video på låten och har precis skrivit ett manus.

– Vi gör den nu då låten är släppt. I den ska vi använda hashtaggen för Försäkringskasseupproret, vi ska ha mängder med folk, olika scener och mängder med detaljer, lovar Aran Wehby.

– Jag vill verkligen göra skillnad med den här låten.

Aran Wehby

Är: 26 år, uppvuxen på Hisingen, bor i Bagaregården.

Gör: Rappare och låtskrivare. Studerar musik. Fritidspedagog.

Aktuell: Med låten "Försäkringskasseupproret" (släpps 24/1), som också är med i en tävling (1/2–29/2) på Facebook. Involverad i arrangemanget "På väg" för skolungdomar på Konserthuset (28/1–1/2).

Vi är GBG

    Vi är GBG