Egen. Under namnet Astian skapar Sebastian Södergren musik inom r'n'b. Foto: Kai Martin

Astian siktar på en musikkarriär efter eget huvud

Med nya singeln "Pain" tar göteborske r'n'b-sångaren Astian klivet till oberoende. Fri från sitt management styr han nu helt och hållet sin karriär.

  • Publicerad 17:30, 15 apr 2021

Musiken har funnits nära sedan barndomen med pianospel och gospelkörer. Men det var först efter gymnasiet som han tog tag i det egna skapandet. Med första releasen "Like it" fick han spinn på låten i radion tack vare "P3 osignat".

– Med det blev det intervjuer och exponering. Jag som som person är tillbakadragen och reserverad hamnade på scen. Där... oj, jag lever ut, säger han.

Framgångarna i "P3 osignat" gav i sin tur ett förlagskontrakt som också gjorde att han hamnade på ett management med planer.

– Jag pluggade samtidigt och ville göra klart min examen, säger han som fick krav på sig att göra färdigt sin musik.

– Det funkade inte. Till slut kände jag mig jättedålig och utvecklade en infektion i tarmarna.

Allt löstes genom hjälp från Musikerförbundet där det skapades en förlikning mellan Astian och managementet där tre singlar skulle ges ut.

– Ja, sedan var jag fri.

Sedan oktober 2020 är han där och firar med "Pain", som är producerad tillsammans med Den Svenska Björnstammens Åke Olofsson med nya sång och produktionsputsning av Edvin Linderoth på Brewhouse.

– Jag blev en erfarenhet rikare och känner att jag har växt av det som har hänt. "Pain" har kommit ut min hatkärlek till musik klädd i en kärlekshistoria.

Astian

Är: Artistnamn för Sebastian Södergren, 26, som fick sitt genombrott tack vare "P3 osignat" 2016 då låten "Like it" hamnade på kanalens rotation. Har en kandidat i offentlig förvaltning från Handelshögskolan i Göteborg. Jobbar inom Göteborgs kommun med ekonomi.

Bor: I Johanneberg. Uppvuxen i Mölnlycke.

Aktuell: Med nya singeln "Pain".

Visa merVisa mindre

Krönikor

Tjulander: "Dagen alla fåglar flyger oss över huvudet"

Krönika Krönika Det är något visst med fåglar och människors fascination för dem. Jag har aldrig fattat grejen, ändå är jag barn till generationen som på minsta kvitter kan artbestämma fågeln och... tisdag 11/5 17:00

Konsumentfrågan

Så länge kan du få vänta på pengar när du ångrat ett köp

Konsument Konsument Får man verkligen höja priset på en vara från en dag till en annan och hur länge ska man behöva vänta på pengarna när man ångrat ett köp? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. fredag 9/4 13:20

Debatt

Bygg på de hårda ytorna och låt barnen ta plats

Debatt UTDÖMD Förskola Vilken chock och oro det blir för föräldrar och pedagoger när man får läsa att just vår förskola, Tunnlandsgatan 3, är utdömd och planeras rivas... lördag 1/5 13:00