Egen. Under namnet Astian skapar Sebastian Södergren musik inom r'n'b. Foto: Kai Martin

Astian siktar på en musikkarriär efter eget huvud

Med nya singeln "Pain" tar göteborske r'n'b-sångaren Astian klivet till oberoende. Fri från sitt management styr han nu helt och hållet sin karriär.

  • Publicerad 17:30, 15 apr 2021

Musiken har funnits nära sedan barndomen med pianospel och gospelkörer. Men det var först efter gymnasiet som han tog tag i det egna skapandet. Med första releasen "Like it" fick han spinn på låten i radion tack vare "P3 osignat".

– Med det blev det intervjuer och exponering. Jag som som person är tillbakadragen och reserverad hamnade på scen. Där... oj, jag lever ut, säger han.

Framgångarna i "P3 osignat" gav i sin tur ett förlagskontrakt som också gjorde att han hamnade på ett management med planer.

– Jag pluggade samtidigt och ville göra klart min examen, säger han som fick krav på sig att göra färdigt sin musik.

– Det funkade inte. Till slut kände jag mig jättedålig och utvecklade en infektion i tarmarna.

Allt löstes genom hjälp från Musikerförbundet där det skapades en förlikning mellan Astian och managementet där tre singlar skulle ges ut.

– Ja, sedan var jag fri.

Sedan oktober 2020 är han där och firar med "Pain", som är producerad tillsammans med Den Svenska Björnstammens Åke Olofsson med nya sång och produktionsputsning av Edvin Linderoth på Brewhouse.

– Jag blev en erfarenhet rikare och känner att jag har växt av det som har hänt. "Pain" har kommit ut min hatkärlek till musik klädd i en kärlekshistoria.

Astian

Är: Artistnamn för Sebastian Södergren, 26, som fick sitt genombrott tack vare "P3 osignat" 2016 då låten "Like it" hamnade på kanalens rotation. Har en kandidat i offentlig förvaltning från Handelshögskolan i Göteborg. Jobbar inom Göteborgs kommun med ekonomi.

Bor: I Johanneberg. Uppvuxen i Mölnlycke.

Aktuell: Med nya singeln "Pain".

Visa merVisa mindre

Göteborgsnöje

Minifestival tröst för Way out Westfansen

Nöje Villa Belparc scen för Way out Weekend. För andra året i rad har Way out West tvingas ställa in festivalen. Men nu öppnar man för en minifestival vid Villa Belparc. Under namnet Way out Weekend kommer artister som Sarah Klang, Amason och...måndag 2/8 11:37

Krönikor

Axelsson: Sill – från nödkost till högtidsmat

Krönika Tradition Den kanske mest ursvenska fisken vi har, sillen, har gjort en lång resa genom historien för att komma in i finrummet och bli en del av nästan alla våra högtider. torsdag 24/6 14:30

Konsumentfrågan

Gäller svensk lag även utländska företag?

Konsument Konsument Vad gör man om man får hem en annan vara än den man beställt? Gäller svensk lag även företag som inte är baserade i Sverige? Och om man ramlar hos sin tandläkare – kan man då få ersättning för det? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut. tisdag 18/5 16:11

Debatt

Ta ett större ansvar för bostadsproblemen i Göteborg

Debatt Bo i Göteborg Det råder fortsatt stor bostadsbrist och klyftorna på bostadsmarknaden växer. Problemen med trångboddhet i socialt utsatta områden har blivit tydliga… torsdag 24/6 13:12