Bengtzing i Scandinavium med "alla sina sorger"

Hon inledde Melodifestivalen i Scandinavium 2005 med "Alla flickor". 15 år senare är det dags igen i samma arena och med "Alla mina sorger". "Jag har valt att stå själv på scen", säger hon.

  • Publicerad 16:53, 7 feb 2020

Det har faktiskt hänt att jag inte sjungit min låt förrän vid första repetitionen på plats.

Melodifestivalen 2020 gör sin andra deltävling. Som traditionen bjuder är Göteborg och Scandinavium värd för musikdramat som sänds 20.00 i SVT, lördag åttonde februari. För Göteborg är det 26 gången som staden är med och arrangerar Melodifestivalen.

Melodifestivaldebut 2005

Det var också i Scandinavium som Linda Bengtzing gjorde sin debut i musiktävlingen med "Alla flickor" 2005. Nu är hon tillbaka som veteran och med sitt sjunde framträdande i Melodifestivalen när hon gör "Alla mina sorger", en låt som hon också skrivit tillsammans med Yvonne Dahlbom, Jesper Welander och Adam Jönsson.

– Det är en låt som verkligen är min och som alla kommer känna igen sig i, säger hon.

Sjunde gången i Melodifestivalen – vad tar du med dig från tidigare?

– Åh, det är så sjukt mycket. Det är ju något av en familjeträff där jag mött alla hundra gånger. När stressen kommer så känner jag igen den. Jag vet ju också att det viktigaste är inte det här utan att komma hem till mina barn.

Veteranstatus

Men trots sin veteranstatus har Linda Bengtzing jobbat annorlunda i år – åtminstone med förberedelserna.

– Det har faktiskt hänt att jag inte sjungit min låt förrän vid första repetitionen på plats. Men den här gången... jag tror aldrig jag övat så många gånger för att få in den i kroppen. Men så är jag ju också själv på scen.

Titeln på låten låter som om det är en sorglig historia. Men inte...

– Nej, den handlar om att lägga sorgerna bakom sig, säger Linda Bengtzing.

Melodifestivalen 2020

Är: Musiktävling, som i helgen går av stapeln i Scandinavium som andra deltävlingen, lördag 8 februari, 20.00 SVT..

Tävlande: Klara Hammarström "Nobody", Jan Johansen "Miraklernas tid", Dotter "Bulletproof", Mendez featuringen Alvaro Estrella "Vamos amigos", Linda Bengtzing "Alla mina sorger", Paul Rey "Talking in my sleep" och Anna Bergendahl "Kingdome come".

Programledare: Lina Hedlund, Linnea Henriksson och David Sundin.

Vi är GBG

    Vi är GBG