Uppskjuten. Summerburst 2021 ställs in. Istället satsar arrangörerna på jubileumsfesten i juni 2022. Foto: Piotr Piatrouski

Beskedet: Summerburst ställer in jubileumsfesten

Länge hyste Summerburstarrangörerna hopp om att kunna genomföra arrangemanget som tänkt 3 och 4 september. Men med bara veckor kvar tvingas man ställa in evenemanget. Istället satsar man rejält på 10-årsjubileet 3 och 4 juni 2022.

  • Publicerad 10:26, 16 aug 2021

I juni kunde GöteborgDirekt berätta att Summerburst, den stora dansfesten där internationella och nationella DJ:s underhåller, skulle satsa på sitt 10-årsjubileum 3 och 4 september på Ullevi.

Meddelade på Instagram

Nu kommer kontraorder med bara veckor kvar till evenemanget. I helgen skrev arrangörerna i ett meddelande på Instagram:

"Idag meddelar vi att Summerburst 2021 tyvärr inte kommer att kunna genomföras. Vi har haft en nära dialog med våra myndigheter men sett till senaste tidens utveckling och besked står det klart att årets festival inte kommer att äga rum. Det bästa vi alla kan göra nu, så att vi kan ses och dansa igen så snart som möjligt, är att vaccinera oss – vi uppmuntrar er alla att göra det så fort ni får möjligheten."

Skjuts på till 2022

Arrangörerna hoppas istället på att få fira Summerbursts 10-årsjubileum den 3-4 juni 2022 och då större och bättre än någonsin.

"Vi kommer att spendera de kommande månaderna med att skapa den bästa festivalupplevelsen ni kan tänka er. Håll utkik i sociala medier, på vår hemsida och signa upp för vårt nyhetsbrev, vi hoppas på att kunna avslöja några grymma artister de närmsta dagarna!", skriver de i sitt meddelande på Instagram där de också förklarar att biljetter för Summerburst 2020 och 2021 är giltiga till 2022, där alla biljettköpare kommer att kontaktas via mail med ytterligare information.

Summerburst

Är: En svensk musikfestival med electronisk dance music (edm) i fokus, som startade 2011. Festivalerna har hållits i Stockholm och i Göteborg, de sistnämnda på Ullevi vid skiftet maj/juni.

Aktuell: Nu har 10-årsjubileet 3 och 4 åter blivit inställt. Istället satsar arrangörerna på 3 och 4 juni 2022.

Artister: Meddelas senare.

Visa merVisa mindre

Krönikor

Axelsson: "Vi måste hålla på våra traditioner"

Krönika Tradition Julen är en härlig högtid och tradition men det finns de som önskar att julen börjat tidigare och varat längre. De som tjänar pengar på den. Men börja inte tumma på julen för tidigt. lördag 9/10 16:30

Konsumentfrågan

Gäller svensk lag även utländska företag?

Konsument Konsument Vad gör man om man får hem en annan vara än den man beställt? Gäller svensk lag även företag som inte är baserade i Sverige? Och om man ramlar hos sin tandläkare – kan man då få ersättning för det? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut. tisdag 18/5 16:11

Debatt

”Varje steg mot rättvisa och frihet är värdefullt”

Debatt Kyrkorna betydelse Den Coronapandemi som vårt samhälle utsatts för har påverkat oss alla och har gett negativa effekter inom flera områden. De radikalt minskade sociala kontakterna har enligt flera undersökningar ökat risken för våld i nära relationer... måndag 11/10 14:39