Hyllas. Musikaffären Mug:s ägare Bruce Emms avled nyligen Nu hyllas han med en gala på Pustervik. Foto: Kai Martin

Bruce Emms hyllas med gala på Pustervik

Nyligen avled Bruce Emms, ägare av legendariska musikaffären Musik utan gränser, sörjd av familj, vänner och musiker. Nu samlas musiker från hela landet för att hylla sin vän och mentor för en minnesgala 9 september på Pustervik.

  • Publicerad 11:06, 30 aug 2022

Jag skulle nog kunna ha 30 gitarrister och 50 sångare under kvällen.

Säg Mug och hela Musiksverige vet vad det är. Ja, det goda ryktet om musikaffären i Göteborg är större än så. Med ägaren Bruce Emms, som startade butiken 1972 i Haga, blev butiken något mer, en institution, ett hem, en plats för trånande musikerwannabees såväl som etablerade musiker.

Minnesgala

19 augusti meddelades det att Bruce Emms avlidit efter en tids sjukdom. Ett besked som mottogs med bestörtning av hela Musikersverige, som kondolerade familjen via sociala medier.

Nu har en nära krets tillsammans med Bruce Emms familj bestämt att en minnesgala i hans namn ska hållas.

– Ja, det blir 9 september på Pustervik, berättar producenten Patrik Herrström.

– Entrén kommer oavkortat gå till Barncancerfonden.

Under kvällen kommer musiker hylla Bruce Emms, där Augustifamiljen kommer stå som husband under kvällen.

– Det är ett slags Augustifamiljen Bruce Edition, där Fredrik Sandsten ersätter Sylvester Schlegel, och andra diverse musiker hoppar in på olika låtar. Jonas (Gustavsson) och Simon (Ljungman) är de enda ordinarie, skriver Stefan Sporsén i ett SMS. Han är också samordnare och kapellmästare.

– Det blir i princip hela bandet. Men trummisen Labbe Grimelund var upptagen, så han ersätts av Fredrik Sandsten, som ju spelat med bandet tidigare. Musiken kommer vara sådan som Bruce gillade; the Who, Kinks, Beatles – framför allt George Harrisons låtar, Paul McCartney tyckte Bruce var en snål skotte –, Cream, Eric Clapton..., säger Patrik Herrström.

Mängder av musiker

Patrik Herrström förklarar att mängder av musiker och band är intresserade av att stå på scen under kvällen för att hylla Bruce Emms.

– Jag skulle nog kunna ha 30 gitarrister och 50 sångare under kvällen. Men alla kan ju inte vara med. Men men genremässigt kommer det bli blandat med pop, rock och metal. Det är ju också så att med Augustifamiljen blir det aldrig dåligt.

Göteborgsnöje

Hon gillar våldsamheter i Göteborgsmiljö

Nöje I slutet av 2021 kom debutromanen, thrillern "Syndoffer" i Göteborgsmiljö. Nu är Jeanette Bergenstav aktuell med sin andra bok i serien om journalisten Jennifer Sundin.måndag 3/10 13:59

Krönikor

Axelsson: Så blev nationaldagen röd

Krönika Tradition. Sparkade ut annandag pingst Början på året, vår och vinter, kryllar det av röda dagar i almanackan. Men så har det inte alltid varit. Helgdagar ha tillkommit och tagit bort under åren. Vårt senaste tillskott är nationaldagen.måndag 6/6 11:10

Konsumentfrågan

Så gör du om ditt bagage skadas på flyget

Konsument Konsumentfrågan: Flyg, telefonförsäljare, husdjur Vad gör man bagaget från flyget är skadat, måste man verkligen prata med telefonförsäljare och vad gäller vid köp av husdjur från uppfödare nu när nya konsumentköplagen trätt i kraft?...onsdag 22/6 15:04

Debatt

Västra Götalands arbetsgivare borde skryta om tjänstepensionen

Debatt 27 september - Tjänstepensionens dag Nio av tio tycker att det är viktigt att arbetsgivaren erbjuder tjänstepension när de byter jobb – ändå nämner få arbetsgivare det i sina anställningsintervjuer. De arbetsgivare i Västra Götaland som...tisdag 27/9 13:00