EP-klara. Can Clanyon ep-debuterar med spelning. Foto: Tobias Vilén

Can Clanyon kliver fram med sin ep-debut

"Mer pang på!" Så förklarar bandmedlemmarna i Clan Canyon sin musik. Nu är gruppen redo för sin debut-ep – och spelning på Skjul 46 i Majorna lördag 6 november.

  • Publicerad 16:57, 3 nov 2021

Med karismatiske sångaren Jesper Lindell var King Harvest ett Göteborgsband rotade i americanatradtionen. Men han flyttade till Stockholm för en framgångsrik karriär och lämnade resterna av bandet kvar i stan. Ett band som nu har blivit Clan Canyon med helt andra musikaliska preferenser.

– Nu är det mer pang på, säger trummisen Christofer Hedlund, som tillsammans med basisten Victor Vilén var med då..

– Ja, mer hår på bröstet, skjuter sångaren – och gitarristen – Nicklas Malmer in.

Han är den senaste rekryteringen, som på omvägar klev in i replokalen hos ett redan sammansvetsat gäng hösten 2019.

– Det var nervöst, men samtidigt ganska förutsättningslöst. Det tog ändå ett tag innan det satte sig för mig att ta den nya rollen. Jag har inte gjort det tidigare, säger han.

Under coronaårets sista hälft har bandet varit fokuserade på låtskrivande, men kanske mest på inspelningarna.

De startade i maj och har metodiskt lett fram till ep:n "Confessions", som föregåtts av ett gäng tätt utgivna singlar under oktober, med release 5 november.

Det firar bandet med spelning på Skjul 46 dagen efter.

– Vi har inte stått på scen på ett och ett halvt år. Nu har vi mognat och har nytt material, där vi har fått bra respons på våra singlar. Men det ska bli skönt att känna responsen från en livepublik, säger Christofer Hedlund.

Clan Canyon

Är: Nicklas A Malmer, sång och gitarr, Christofer Hedlund, trummor, Viktor Fagrell, gitarr, och Victor Vilén, bas. Bandet bildades 2019 ur delar av King Harvest.

Bor: Gruppen är baserad i Högsbo.

Aktuella: Med ep:n "Confessions", som firas med releasspelning på Skjul 46 i Majorna 6 november.

Visa merVisa mindre

Krönikor

Axelsson: "Vi måste hålla på våra traditioner"

Krönika Tradition Julen är en härlig högtid och tradition men det finns de som önskar att julen börjat tidigare och varat längre. De som tjänar pengar på den. Men börja inte tumma på julen för tidigt. lördag 9/10 16:30

Konsumentfrågan

Kan jag reklamera min frisyr?

Konsument Konsumentfrågan. Kan man reklamera en frisyr man inte är nöjd med, måste man släppa in målaren mitt i vintern och får fotbollsskolan kräva betalning i efterhand? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut.tisdag 9/11 16:36

Debatt

"Stärk välfärden rättskedjan och klimatomställningen"

Debatt Politik. Socialdemokraterna inför partikongressen. Sverige och Göteborgsregionen har stora utmaningar. Välfärden – vår gemensamma vård, skola och omsorg – måste bli starkare, tryggheten måste öka och en radikal klimatomställning genomföras. måndag 1/11 13:21