Med Kiss i fokus. Carl Linnaeus och Alex Bergdahl släpper inte greppet om Gene Simmons, eller om det är tvärt om. Foto: Privat

Carl Linnaeus släpper inte greppet om Kiss

Hallå där... Carl Linnaeus, Göteborg, författare, journalist och musiker, som tillsammans med Alex Bergdahl kommit med "Kiss – partners in crime II" ett och ett halvt år efter den första boken.

  • Publicerad 17:45, 3 nov 2020

Det är världens häftigaste snubbe, som är sprudlande, energisk och positiv.

Tröttnar du aldrig på Kiss?

– Hehe, nej. Det är som en naturlig del av mig, så det skulle vara som att tröttna på sig själv.

När väcktes idén om den här boken?

– När det gick så bra som det gjorde med den förra, som sålde slut på ett halvår. Då pratade vi om att trycka en ny upplaga, men kände med en gång att det var roligare att skriva en ny. Samtidigt så upptäckte vi att det fanns ett stort sug efter en tvåa. Vi började skriva i december förra året och nu är den ute.

Det är din fjärde bok om Kiss. När kommer den femte...?

– Om tio år, kanske, har vi sagt. Nästa steg är att den här boken ska bli en ljudbok. Då tänker vi slå ihop ettan med tvåan.

Hur har samarbetet med Alex varit?

– Det är världens häftigaste snubbe, som är sprudlande, energisk och positiv... så det har gått bra. Vi har ju diskuterat Kiss i 31 år och fortsätter alltså med det vi gjort i decennier. Förutom att vi nu sätter det på pränt.

Vilken Kiss-sten har du/ni ännu inte vänt på?

– Det är ju det som fortfarande är så kul att man ständigt hittar nya saker som vill vill kika på. Det finns hemliga dokument i Kiss-världen. Vi är till exempel fascinerade av Kiss innan de blev Kiss. Det ska finnas en tejp på hur de lät då, med namnet Rainbow.

Vad är det ni tillför i dokumentationen av Kiss?

– Framför allt vårt lättsamma och underhållande sätt. Vi staplar inte fakta. Det plus en personlig touch. Dessutom har vi ett svenskt perspektiv, där vi kan bli nostalgiska och grotta ned oss ur den synvinkeln.

Hur har responsen varit från Kiss?

– Det är det som är så fascinerande och roligt att vi får höra från dem. Som Gene Simmons, som hört av sig och vill ha den här boken. Då får jag nypa mig i min tioåriga Kiss-fanarm för att förstå att det är sant. Den förra twittrade han ju om och skrev att han tyckte den var cool.

Krönikor

Jernberg: Så ger du kritik på ett smartare sätt

Krönika Retorik Kritik kan både vara svårt att ta emot och att ge. Det här ska du tänka på för att kritiken inte ska landa fel hos mottagaren. söndag 29/11 12:10

Konsumentfrågan

Synade min optiker – kan jag ångra mitt köp?

Konsument Konsument Får jag ångra mitt köp efter att jag synat min optiker? Vad gäller om jag köpt en vara över Facebook? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. söndag 22/11 11:51

Debatt

"Vi måste hitta sätt att binda ihop staden"

Debatt Debatt: Västsvenska Handelskammaren Med Älvstadens utbyggnad har en förflyttning av Göteborgs centrum börjat, här pekas Frihamnen ut som en ny mitt. Nu måste vi ta tag i frågan om hur vi binder ihop staden över vattnet och på Hisingen. lördag 28/11 11:40