Cirkeln är slutet för det magiska paret

De förenar Kortedala med Sölvesborg. Bara det ett trolleri. Men det är som trollkonstnärer Peter Brynolf och Jonas Ljung skapar magi.

  • Publicerad 12:10, 26 okt 2019

De har trollat sig till semifinal i Britain's got talent och har tjusat TV4 publiken när de lurat skjortan av kändisar. I cirka 15 år har Peter Brynolf, från Sölvesborg, och Jonas Ljung, Kortedalagrabb, jobbat ihop.

– Det är lite lustigt att det var samma händelse som fick oss att börja trolla, säger Jonas Ljung.

– Vi såg båda tv-programmet "Magiskt" på TV4 i början av 90-talet.

Men det skulle dröja från grabbålder en bit in på gymnasiet innan magin bet ordentlig. Det som nu har blivit duons profession.

– Ja, man ser på mina gymnasiebetyg när jag började trolla, ler Jonas Ljung och nej det fanns inget magiskt med höjda betyg. Tvärt om, faktiskt.

När en gemensam vän skulle gifta sig fick de idén till att göra ett nummer. Resultatet blev så bra att de sedan dess fortsatt som duo, något inte helt vanligt inom trolleribranschen – åtminstone inte i Sverige.

– Vi la ner ganska mycket tid på det, säger Jonas Ljung.

– Och det gjorde att vi la grunden för det vi gör nu, fortsätter Peter Brynolf.

Ur två säsonger med "Street magic" har de nu byggt showen "Cirkeln", som gör sin tredje säsong.

– Det blir den sista säsongen. Tre säsonger är max, säger Jonas Ljung, som tillsammans med sin kollega Peter Brynolf kommer till Lorensbergsteatern 10/11.

Brynolf & Ljung

Är: Trollkonstnärerna Peter Brynolf och Jonas Ljung, som jobbat ihop i 15 år. Gick till final i "Talang" 2009 och blev där headhuntade till det brittiska programmet "Penn & Teller: Fool Us!" med magikerna Penn & Teller 2010. Det i sin tur gav en medverkan i "Britain's got talant" 2012.

Aktuella: Med tredje, och sista, säsongen av föreställningen "Cirkeln" som någr Göteborg och Lorensbergsteatern 10/11.

Visa merVisa mindre

Vi är GBG

    Vi är GBG