Siktar på sommaren. Claes Malmberg (i mitten) satsar på sommarunderhållning med Hanna Lindblad och Niklas Hotlne. Foto: Kristoffer Kling

Claes Malmberg siktar på sommarshow

Förra året var det klassisk komedi på Tjolöholm för Claes Malmberg. Nu tar han sikte på nyskrivet i sommar – där han tillsammans med Niklas Holtne står för manus.

  • Publicerad 16:51, 12 feb 2020

Claes Malmberg är ingen artist som dansar en sommar.

Tvärt om är han energisk på scen – oavsett om det handlar om farser på Gunnebo slott, egna uppsättningar i Jonsered eller, som 2019 i "Jeppe på berget", Ludvig Holbergs klassiska pjäs från 1722 – varje sommar.

Just "Jeppe på berget" gjorde stor succé på Tjolöholm med Claes Malmberg i huvudrollen. Nu tar han sikte på en ny sejour på samma scen.

– Att få spela sommarteater är nog bland det roligaste och något alldeles extra, framför allt här vid fantastiska Tjolöholms slott. Fjolårets sommar var magisk och hela ensemblen njöt tillsammans med en underbar publik i en enastående atmosfär. Förberedelserna är i full gång och jag tillsammans med begåvade Niklas Holtne skriver på ett nytt manus inför årets sommarrevy, säger Claes Malmberg i ett pressmeddelande.

Duon står också på scen med musikalstjärnan Hanna Lindblad, som senast jobbade med Claes Malmberg vid sommarscenssatsningen på Jonsered 2018.

Tillsammans med Benneth Fagerlunds orkester med kör blir det sånger, sketcher, stepp, skratt och show där ett och annat filosofiskt snedsteg utlovas i föreställningen med namnet "Mitt i planeten".

Föreställningen har premiär 26 juni.

Mitt i planeten

Är: En nyskriven show av Claes Malmberg och Niklas Holtne, som också kommer att stå på scen tillsammans med Hanna Lindblad. På scen kommer också Benneth Fagerlundhs orkester att stå (eller sitta).

Premiär: 26 juni på Tjolöholms slotts sommarteater.

Vi är GBG