Publikfest. Av två Coldplaykonserter på Ullevi blir det nu fyra. Foto: Kai Martin

Coldplay jagar Håkans rekord

Nyligen blev det klart att Coldplay ska komma till Ullevi sommaren 2023. Av de två konserterna har det nu – på grund av biljettrycket – blivit fyra! Nu kan Håkan Hellströms publikrekord från i år hotas.

  • Publicerad 16:14, 25 aug 2022

I början av veckan kunde GöteborgDirekt berätta att konsertsommaren 2023 på Ullevi har möjlighet att konkurrera med årets.

Under sommaren har Summerburst, Laleh, Iron Maiden, Rammstein, Ed Sheeran och Håkan Hellström lockat tiotusentals till sina konserter. Bäst i klassen hemmasonen Håkan Hellström med sin fyra konserter med nära nog 70000 per kväll – eventuellt slås hans eget rekord från 2016 på 70144 i helgen.

Utmanar

Nu utmanas sommaren 2022 av sommaren 2023.

Bruce Springsteen är redan klar för tre konserter kring midsommar 2023. Så aviserade Coldplay att bandet kommer för två konserter 8 och 9 juli. Men när biljettförsäljningen startade i morse, 25 augusti, blev biljettrycket stort, för att inte säga gigantiskt.

Efter succén Coldplay tillbaka i Göteborg 2023

Sålde slut

De två konserterna sålde snabbt ut.

Nu har arrangörerna Luger och Live Nation beslutat om ytterligare två konserter – 11 och 12 juli.

Det blir alltså, precis som med Håkan Hellström, totalt fyra konserter för Londonbandet, där Coldplay jagar Håkan Hellströms publikrekord och redan tangerar honom gällande antal konserter på Ullevi under ett och samma år.

Coldplays turné "Music of the spheres" startade i Costa Rica i mars i år och har redan setts av miljoner vid konserterna i Sydamerika, Nordamerika och Europa där man bland annat sålde ut sex Wembleykonserter i hemstaden.

Coldplay

Är: Ett brittisk band bestående av sångaren Chris Martin, gitarristen Jonny Buckland, Guy Barryman, bas, och trummisen Will Champion, som bildades i London 1996. Bandet fick sitt genombrott med singeln "Yellow" 2000 och räknas som ett av världens största band.

Aktuella: Med turnén "Music of spheres" som når Ullevi 8, 9 , 11 och 12 juli 2023.

Biljetter: Finns ute nu. De två förstnämnda datumen sålde snabbt ut.

Visa merVisa mindre

Göteborgsnöje

Hon gillar våldsamheter i Göteborgsmiljö

Nöje I slutet av 2021 kom debutromanen, thrillern "Syndoffer" i Göteborgsmiljö. Nu är Jeanette Bergenstav aktuell med sin andra bok i serien om journalisten Jennifer Sundin.måndag 3/10 13:59

Krönikor

Axelsson: Så blev nationaldagen röd

Krönika Tradition. Sparkade ut annandag pingst Början på året, vår och vinter, kryllar det av röda dagar i almanackan. Men så har det inte alltid varit. Helgdagar ha tillkommit och tagit bort under åren. Vårt senaste tillskott är nationaldagen.måndag 6/6 11:10

Konsumentfrågan

Så gör du om ditt bagage skadas på flyget

Konsument Konsumentfrågan: Flyg, telefonförsäljare, husdjur Vad gör man bagaget från flyget är skadat, måste man verkligen prata med telefonförsäljare och vad gäller vid köp av husdjur från uppfödare nu när nya konsumentköplagen trätt i kraft?...onsdag 22/6 15:04

Debatt

Västra Götalands arbetsgivare borde skryta om tjänstepensionen

Debatt 27 september - Tjänstepensionens dag Nio av tio tycker att det är viktigt att arbetsgivaren erbjuder tjänstepension när de byter jobb – ändå nämner få arbetsgivare det i sina anställningsintervjuer. De arbetsgivare i Västra Götaland som...tisdag 27/9 13:00