Showar. Claes Malmberg har hållit igång i sommar på scen. Nu kommer han till Kajskjul 8.

Corona kan inte stoppa Malmberg – gör 15 spelningar

För Claes Malmberg som för alla inom kultursvängen har våren och sommaren sett annorlunda ut. "Men den har ändå varit bra, tycker jag. Jag har spelat en del för en publik på 50 personer", säger han som nu gästar Göteborg som sin show på lördag 29 augusti.

  • Publicerad 12:28, 24 aug 2020

Showar. Claes Malmberg har hållit igång i sommar på scen. Nu kommer han till Kajskjul 8. Foto: Pontus Höök

Claes Malmberg är en rastlös individ. Utan jobb skrumpnar han ihop. Därför skiftade han snabbt fokus från föreställningarna "Mitt i planeten" musikalstjärnan Hanna Lindblad och komikern Niklas Holtne på Tjolöholms slott med tänkt premiär 26 juni.

Istället har han lyckats boka in 15 spelningar med sin nykomponerade trio – Per Boqvist (trummor), Alexander Grönlund (gitarr), Christian Lindquist (gitarr) – i sommar.

Nyskrivet och gammalt

– Det har blivit ett projekt som är ett sommarprojekt och gjort efter de förutsättningarna som vi har, säger han.

– Det är blandat nyskrivet och gammalt. Bland annat har jag skrivit ett nummer om pandemin och den nyuppkomna situationen. Jag var tveksam om det var lämpligt redan, men folk har tagit emot det väl. Jag tror många är glada åt att få skratta åt eländet.

Du är ju duktig på att, oavsett manus, sticka iväg i improvisationer. Hur är det med dina egna manus...?

– Alla mina föreställningar är uppbyggda med stolpar och lite som är skrivit, som jag har som grund. Jag är väl lite försiktig i de första föreställningarna, men beroende på responsen hos publiken blir det mer improvisation och längre föreställningar.

Hur är det att spela inför "bara" 50 personer?

– Det kanske är lite förmätet att säga att det är länge sedan jag uppträdde för 50 personer. Men det är inte enkelt samtidigt som det är en publik som är tacksam. Det känns som om folk är glada på riktigt.

Sista för sommaren

Framträdandet på Kajskul 8 på lördag gästas också av sångaren och gitarristen Hans Helander. Det blir också Claes Malmbergs och trions sista för sommaren.

Till hösten väntar nya uppdrag för den notoriske Claes Malmberg.

– Det blir en långfilm som jag ska spela in och en tv-serie. Inget som jag får nämna vad de heter. Sedan ska jag vara med i uppföljaren av den danska filmen "De förbannade åren". Jag var ju med i den första och det gick bra. Det ska bli kul att åka till Danmark och filma. Bara att få åka någonstans nu är ju speciellt.

Vi är GBG

    Vi är GBG