Stoppas. På grund av ett upptäckt Coronafall på Göteborgs stadsteater stoppas all verksamhet där och på Backa teater. Bland annat "Kontrabasen" med Tomas von Brömssen. Foto: Kai Martin

Coronafall konstaterat på Stadsteatern

Ett coronafall har konstaterats på Göteborgs stadsteater. Nu stänger teatern verksamheten där och på Backa Teater i två veckor.

  • Publicerad 16:55, 12 mar 2020

Människor går förstås i första hand. Vi har både ett arbetsgivaransvar och ett ansvar gentemot vår publik.

I ett pressmeddelande går Göteborgs stadsteaters VD Björn Sandmark ut med att man konstaterat ett coronafall på teatern.

Corona stoppar inte Håkan – än så länge

Sats stänger tio gym i Göteborg

Göteborgs Stadsteater och Backa Teater stänger därför med omedelbar verkan. I första hand gäller detta till och med den 29 mars. Den personal som kan jobba hemifrån uppmanas att göra det. Men det gäller förstås inte föreställningarna där publiksuccén "Kontrabasen" med Tomas von Brömssen skjuts på framtiden. Så också för pjäserna "Slutspel", som skulle haft premiär fredag 13 mars, uppsättningen "Yeah! Yeah! Yeah!" med Beatlesbandet Pepperland (premiär 17 mars) och "Färgen från yttre rymden" (premiär på Backateater 27 mars).

Friskis och Svettis ställer in träningspass

Publiken meddelas

Under eftermiddagen kommer publik som köpt eller bokat biljetter till föreställningar under perioden att meddelas.

– Att vi stänger nu direkt är mycket viktigt. Människor går förstås i första hand. Vi har både ett arbetsgivaransvar och ett ansvar gentemot vår publik. Utöver detta är det förstås viktigt att vi alla nu följer de instruktioner som myndigheterna beslutar om och rekommenderar. Vi hoppas verkligen att vi ska komma igång igen om två veckor, säger Göteborgs Stadsteaters vd Björn Sandmark i pressmeddelandet.

Göteborgsvarvet stoppas – tills vidare

Vi är GBG

    Vi är GBG