Laddad för Göteborg. Miriam Bryant ser fram emot konsert på hemmaplan fredag 13 maj 2022. Foto: Johanna Pettersson

Då kommer Miriam Bryant till Liseberg

Nyligen gästade Miriam Bryan sin forna hemstad med en spelning i Scandinavium. Missade man den ges nu en ny chans. Den 10 september uppträder hon på Lisebergs stora scen.

  • Publicerad 11:25, 11 maj 2022

Hade jag dött då hade jag dött lycklig.

Hon hann göra sin första Scandinaviumspelning i början av mars 2020 innan pandemin slog till. Den största arenaspelningen hittills för den 31-åriga göteborgskan då. Så också när hon var tillbaka fredag den 13 maj under sin nuvarande turné.

– Det gick bra då. Så det sätter press nu. Men jag tycker att det vi gör nu är bättre än då, sa hon då införspelningen..

– Ja, jag har aldrig känt en så skön känsla innan om spelningar.

Speciell kväll

Göteborgsspelningen blev speciell med gästartister som Thomas Stenström, Victor Leksell och Cherri. Nu är det klart att Miriam Bryant återvänder till sin forna hemstad. Vad GöteborgDirekt erfar ska den populära sångerska uppträda på Lisebergs stora scen 10 september. Återigen kan en stor publik få möjlighet att möta Miriam Bryant.

Men inte lika stor som den hon mötte på Ullevi när hon gästade Håkan Hellström 2016 och sjöng "Det är så jag säger" tillsammans med honom i ett episkt ögonblick.

– Hade jag dött då hade jag dött lycklig, förklarade hon i GöteborgDirekts intervju inför Scandinaviumspelningen, fortfarande tagen av stunden inför 70 000.

Har ni pratat om att göra något mer ihop?

– Nej, men inte mig emot. Det där då är det största som har hänt mig.

Håkan Hellström är en stor förebild för Miriam Bryant och som ung stalkade hon honom.

– Jag var tolv och ett halvt när jag knackade på då han bodde i Vasastan. Han öppnade och vi fick prata med honom.

Har det hänt dig, att någon knackat på hos dig?

– Ja, faktiskt. Det är svårt att fatta, att det finns samma fanatism för mig som jag hade för Håkan. Men jag försöker vara ödmjuk inför det.

Genombrottet

Med genombrottet i "Så mycket bättre" 2015 steg Miriam Bryants popularitet kraftigt. Hon är nu en av Sveriges främsta sångerskor och har blivit folklig. Hennes direkta tilltal både från scen och i hennes texter tilltalar.

– Jag skriver mycket självbiografiskt. Men det är så jag måste göra, säger hon som tioårsjubilerar som artist i år.

– Det har tuffat på. Jag är tacksam, jätteförvånad och glad. Jag vet inte vad jag skulle ha gjort annars.

Miriam Bryant

Är. 31. Sångerska och låtskrivare. Albumdebuterade 2013 med "Raised in rain" med hitlåtarna "Finders keeper" och "Push play". Fick stora publika genombrott i "Så mycket bättre" 2015. Samma år blev hon "Årets göteborgare". Talar, förutom svenska, flytande finska och engelska.

Bor: I Stockholm. Uppvuxen i Utby och Backa.

Aktuell: Spelar på Lisebergs stora scen 10 september. Stod på Scandinaviums scen för någon vecka sedan. Kom nyligen med duetten och hiten "Gråter om du vill" tillsammans med Thomas Stenström.

Visa merVisa mindre

Göteborgsnöje

Musikalartisten som vill värna om miljön

Nöje Anders Wängdahl. Aktuell med singel. Han har precis avslutat sitt engagemang i Göteborgsoperans "Kärlek skonar ingen". Nu är musikalartisten Anders Wängdahl aktuell med sin egen musik. Singeln "The end" beskriver han som en apokalyptisk...fredag 27/5 17:30

Krönikor

Påsken en tradition för göteborgarna

Krönika Tradition. Älskar äggjakt. Göteborgarna älskar påsken och särskilt äggjakten. Andra traditioner som påskeldar är också högst levande i Göteborg med omnejd.lördag 16/4 6:30

Debatt

"Sänk priset på kollektivtrafik – för allas skull"

Debatt Debatt. För dyrt att välja kollektivt fram för bilen. Man får ofta höra att man ska åka buss eller tåg istället för bil, men varför ska man göra det när det nästan kostar lika mycket? Det frågar sig artikelförfattaren.söndag 22/5 11:20