Laddad för Göteborg. Miriam Bryant ser fram emot konsert på hemmaplan fredag 13 maj 2022. Foto: Johanna Pettersson

Då kommer Miriam Bryant till Liseberg

Nyligen gästade Miriam Bryan sin forna hemstad med en spelning i Scandinavium. Missade man den ges nu en ny chans. Den 10 september uppträder hon på Lisebergs stora scen.

  • Publicerad 11:25, 11 maj 2022

Hade jag dött då hade jag dött lycklig.

Hon hann göra sin första Scandinaviumspelning i början av mars 2020 innan pandemin slog till. Den största arenaspelningen hittills för den 31-åriga göteborgskan då. Så också när hon var tillbaka fredag den 13 maj under sin nuvarande turné.

– Det gick bra då. Så det sätter press nu. Men jag tycker att det vi gör nu är bättre än då, sa hon då införspelningen..

– Ja, jag har aldrig känt en så skön känsla innan om spelningar.

Speciell kväll

Göteborgsspelningen blev speciell med gästartister som Thomas Stenström, Victor Leksell och Cherri. Nu är det klart att Miriam Bryant återvänder till sin forna hemstad. Vad GöteborgDirekt erfar ska den populära sångerska uppträda på Lisebergs stora scen 10 september. Återigen kan en stor publik få möjlighet att möta Miriam Bryant.

Men inte lika stor som den hon mötte på Ullevi när hon gästade Håkan Hellström 2016 och sjöng "Det är så jag säger" tillsammans med honom i ett episkt ögonblick.

– Hade jag dött då hade jag dött lycklig, förklarade hon i GöteborgDirekts intervju inför Scandinaviumspelningen, fortfarande tagen av stunden inför 70 000.

Har ni pratat om att göra något mer ihop?

– Nej, men inte mig emot. Det där då är det största som har hänt mig.

Håkan Hellström är en stor förebild för Miriam Bryant och som ung stalkade hon honom.

– Jag var tolv och ett halvt när jag knackade på då han bodde i Vasastan. Han öppnade och vi fick prata med honom.

Har det hänt dig, att någon knackat på hos dig?

– Ja, faktiskt. Det är svårt att fatta, att det finns samma fanatism för mig som jag hade för Håkan. Men jag försöker vara ödmjuk inför det.

Genombrottet

Med genombrottet i "Så mycket bättre" 2015 steg Miriam Bryants popularitet kraftigt. Hon är nu en av Sveriges främsta sångerskor och har blivit folklig. Hennes direkta tilltal både från scen och i hennes texter tilltalar.

– Jag skriver mycket självbiografiskt. Men det är så jag måste göra, säger hon som tioårsjubilerar som artist i år.

– Det har tuffat på. Jag är tacksam, jätteförvånad och glad. Jag vet inte vad jag skulle ha gjort annars.

Miriam Bryant

Är. 31. Sångerska och låtskrivare. Albumdebuterade 2013 med "Raised in rain" med hitlåtarna "Finders keeper" och "Push play". Fick stora publika genombrott i "Så mycket bättre" 2015. Samma år blev hon "Årets göteborgare". Talar, förutom svenska, flytande finska och engelska.

Bor: I Stockholm. Uppvuxen i Utby och Backa.

Aktuell: Spelar på Lisebergs stora scen 10 september. Stod på Scandinaviums scen för någon vecka sedan. Kom nyligen med duetten och hiten "Gråter om du vill" tillsammans med Thomas Stenström.

Visa merVisa mindre

Krönikor

Axelsson: Så blev nationaldagen röd

Krönika Tradition. Sparkade ut annandag pingst Början på året, vår och vinter, kryllar det av röda dagar i almanackan. Men så har det inte alltid varit. Helgdagar ha tillkommit och tagit bort under åren. Vårt senaste tillskott är nationaldagen.måndag 6/6 11:10

Konsumentfrågan

Så gör du om ditt bagage skadas på flyget

Konsument Konsumentfrågan: Flyg, telefonförsäljare, husdjur Vad gör man bagaget från flyget är skadat, måste man verkligen prata med telefonförsäljare och vad gäller vid köp av husdjur från uppfödare nu när nya konsumentköplagen trätt i kraft?...onsdag 22/6 15:04

Debatt

Robert Hannah (L): ”Svensk- heten känner ingen hudfärg”

Debatt Debatt. Nya svenskar behöver mer än en ceremoni med jordgubbstårta. Det menar liberala riksdagsledamoten, med rötter i Tynnered, Robert Hannah.onsdag 8/6 12:44