Dags för Håkan på Ullevi

19 och 20 augusti plus 26 och 27 augusti möter Håkan Hellström publiken på Ullevi. GöteborgDirekts Kai Martin minns hans tidigare spelningar på Nordens största arena.

  • Publicerad 19:15, 18 aug 2022

…han når himmelska höjder med två minnesvärda konserter.

7 juni 2014

Planen var att Håkan Hellström skulle spela på Slottsskogsvallen. Så som han gjort tidigare med gott resultat publikmässigt. Men försäljningen blev så bra att arrangörerna tillsammans med Håkan Hellström bestämde sig för att ta steget till Ullevi. Jag hade redan 2010 i en krönika (för en annan tidning jag då jobbade för) flaggat för att han borde ta steget till Nordens största arena. Men jag kunde aldrig föreställa mig att han skulle klara av den uppgiften med sådan bravur. Visst. Håkan Hellström har – jag har följt honom sedan starten – visat på en sällsynt publikkontakt. Men att här nå ut till nästan 70 000 var förbluffande. Sådant klarade ju bara artister som Bruce Springsteen, U2 och Metallica; inte en talle från Nitaregatan på Ekehöjd i Göteborg. Efter konserten dröjer han sig kvar, vägrar lämna scen och insuper stolt atmosfären.

Gäster: Freddie Wadling, Kapten Röd, Veronica Maggio, Tomas von Brömssen och Adam Lundgren.

Förband: Alice B, Carl-Einar Häckner och Freddie Wadling.

Publik: 69 349.

4 och 5 juni 2016

Bara två år efter succén på Ullevi gör han det igen. Nu dubbelt upp. Konserterna lockar och Håkan Hellström slår publikrekord med över 70 000 per kväll. "Det är så jag säger det", duetten med Miriam Bryant är en stor stund inte bara på Ullevi utan på jorden. Så vansinnigt vackert. Han är i storform med en show som lockar fram det bästa hos bandet, gästerna, publiken och honom själv. Men… det är uppenbart att han har röstproblem och inte klarar att sjunga som han brukar. Med hjälp av publiken och LaGaylia Frazer, som backar upp, går det trots allt och han når himmelska höjder med två minnesvärda konserter. Det är stort. Det är vackert.

Gäster: Daniel Gilbert, Seinabo Sey, Sven-Bertil Taube, Miriam Bryant och Thåström,

Förband: Sven-Bertil Taube.

Publik: 70 091 och 70 144.

28 juli och 29 juli 2017

Banne mig om det inte blev två kvällar igen för Håkan! Stort med tanke på att den final på "Rullande åskan"-turnén genom Sverige som det var. Som alltid intensivt med Håkan Hellström och hans band med gäster på scen. Och han kan ta sin stora publik och dröjer sig fortfarande på scenen efter konsertens slut då Beatles "Hey Jude" spelas när publiken droppar av. Men, som jag skrev i min recension på min blogg "…bortskämd som jag är med hans spelningar genom åren är jag bara artigt salongsberusad, inte uppsluppet, känslomässigt packad".

Gäster: Erik Lundin, Silvana Imam, Eva Dahlgren, First Aid Kit och Ola Salo (28/7). Eva Dahlgren, First Aid Kit, Amanda Jenssen, Christina Hellström och Leila K.

Förband: Erik Lundin.

Publik: 63 788 och 65 000

Håkan Hellström

Är: 48. Musiker, låtskrivare och sångare. Inledde sin musikerbana som trummis i Broder Daniel. Hoppade av innan första skivkontraktet. Var medlem i Honey Is Cool för att 1998 bli basist i Broder Daniel. Gjorde sin solodebut 2000 med singeln "Känn ingen sorg för mig Göteborg", som blev en formidabel hit. Höstturnén 2000 blev en succé och solokarriären har växt intensivt sedan dess.

Bor: I Göteborg och på Brännö med sin familj.

Aktuell: Med fyra Ullevikonserter – 19 och 20 augusti och 26 och 27 augusti. Innehar publikrekordet på Ullevi med 70144 (5/6 -16), 70091 (4/6 -16) och 69349 (7/6 -14).

Visa merVisa mindre

Krönikor

Axelsson: Så blev nationaldagen röd

Krönika Tradition. Sparkade ut annandag pingst Början på året, vår och vinter, kryllar det av röda dagar i almanackan. Men så har det inte alltid varit. Helgdagar ha tillkommit och tagit bort under åren. Vårt senaste tillskott är nationaldagen.måndag 6/6 11:10

Konsumentfrågan

Så gör du om ditt bagage skadas på flyget

Konsument Konsumentfrågan: Flyg, telefonförsäljare, husdjur Vad gör man bagaget från flyget är skadat, måste man verkligen prata med telefonförsäljare och vad gäller vid köp av husdjur från uppfödare nu när nya konsumentköplagen trätt i kraft?...onsdag 22/6 15:04

Debatt

Västra Götalands arbetsgivare borde skryta om tjänstepensionen

Debatt 27 september - Tjänstepensionens dag Nio av tio tycker att det är viktigt att arbetsgivaren erbjuder tjänstepension när de byter jobb – ändå nämner få arbetsgivare det i sina anställningsintervjuer. De arbetsgivare i Västra Götaland som...tisdag 27/9 13:00