För bot. David Andréas delar ut böter för bättre miljö. Foto: Kai Martin

David Andréas gör musik för miljöns skull

Med p-vaktsdans, uniform, "böter" och popmusik vill David Andreás skapa en bättre miljö. Det gör han med FN:s välsignelse.

  • Publicerad 16:20, 9 nov 2019

För bättre miljö. Med sin musik och sin aktion som "p-vakt" försöker David Andréas skapa en bättre miljö. Foto: Kai Martin

Till vardags är David Andréas reklamman. Men som nybliven pappa har han också på allvar blivit medveten om vilken värld han vill ge sin dotter. När han fick se 12-årige Timoci Naulusala från Fiji öppna Förenta nationernas klimatkonferens 2017 i Bonn väcktes en tanke. David Andréas vill använda talet i sin låt "Climate X-press feat. Timoci Naulusala".

– Jag samplade talet, men blev stoppad då talet var licensierat. Men jag skrev till FN och fick en välsignelse att få använda det, säger han.

– Popmusik är så mycket mer än hjärta och smärta. Med popmusik kan man också förmedla ett budskap.

Så nu kan han ses promenera omkring på Göteborgs gator och "lappa" bilar. Men böterna är, förstås, inga riktiga böter. Istället handlar det om upplysningar och vilka alternativ det finns till att ta bilen.

– Det är en bot för bättring.

Får att stärka rollen som p-vakt har också en dans skapats och en video spelats in till nya låten "Eco mode". Ja, till och med med instruktioner för var och en att själv dansa.

– Med det här får p-vakten ett nytt syfte med ett miljömål.

Nu tar David Andréas sikte mot nästa låt och mål.

– Jag med "I give you nothing but love for X-mas" vill jag uppmana till en köpfri jul.

David Andréas

Är: 40 år, jobbar som AD i Göteborg. Har en musikerkarriär med David & The True Love Alliance med några album i bagaget där bland andra Anna Von Hausswolff medverkat.

Aktuell: Med projektet "Get onboard the climate X-press", som bland annat inkluderar låten "Climate X-press feat. Timoci Naulusala" med tillstånd från FN och, nu senast, "Eco mode".
 

Vi är GBG

    Vi är GBG