Slag för miljön. David Andréas för kamp för miljön med musikens hjälp. Foto: Kai Martin

Med miljön i fokus. Med Climate X-Press gör David Andreasmusik för miljön och en hållbar framtid. Foto: Kai Martin

David slår ett slag för miljön med nyskriven musik

David Andréas har varit p-vakt, tomte och Rambo. Allt för miljön och för sin musik i Climate X-press. Nu kommer albumet "Hope 2030" med blinkningar till Bowie, Marvin Gay, Prince, Madonna och Daft Punk.

  • Publicerad 16:30, 3 maj 2020

Med Climate X-Press vill popsnickaren David Andréas göra mer än musik och bra låtar. Syftet med "Hope 2030" är att skapa ögonöppnare för hur människan behandlar jorden och miljön.

Senaste låten "10 years" är en definitiv blinkning till David Bowies dystopiska "Five years", där David Andréas ger sig på en rap för första gången, men med en förhoppning om att låten ska göras i en version med någon svenska rappare.

– Ja, som någon värdedriven artist som Timbuktu, säger han.

– Det hade varit drömmen om det blev som med Teddybears "Punkrocker", att någon tar över stafettpinnen, fortsätter han och syftar på låten som dykt upp i olika versioner med olika artister

Men mer än en drömmare är David Andréas engagerad och dedikerad. Han har genomgått en rad artistiska metamorfoser på vägen till albumet. Från allt från p-vakten som delar ut "p-böter" för att upplysa bilister om alternativa färdmedel, tomten som får ledigt från onödigt presentutdelande till en Rambo som slåss för miljön. Men efter tre låtar och lika många videor kliver han ur rollerna.

– Nu är det bara jag. Men det här projektet har en större plats än bara jag, säger han när Göteborg Direkt fångar honom innan tennis med vännen Simon Ljungman.

David Andréas

Är: 40 år, creative/art director, musiker, sångare och låtskrivare.

Familj: Gift och barn.

Bor: I östra Göteborg.

Aktuell: Med albumet "Hope 2030" och låten/videon "10 years".

Bakgrund: Har en musikerkarriär med David & The True Love Alliance med några album i bagaget där bland andra Anna von Hausswolff medverkat.

Visa merVisa mindre

Vi är GBG

    Vi är GBG