Var för sig tillsammans. Abnorm scenkonst har premiär på "Dåliga känslor". Foto: Kai Martin

De djupdyker i svartsjuka och dåliga känslor

Vad händer när svartsjuka uppstår mellan vänner? Eller när en vän plötsligt gör slut. Det är något som teatergruppen Abnorm Scenkonst utforskar i sin pjäs "Dåliga känslor".

  • Publicerad 15:14, 6 okt 2021

Elin Bornell, Ida Hackzell och Hanna Holmqvist utgör Abnorm Scenkonst. Teatergruppen som tillsammans utmanar både varandra och de frågeställningar som blir ledmotiv till pjäserna de skapar. Som "Dåliga känslor".

– Svartsjuka i tvåparsrelation känner vi ju. Men hur är det i en vänskapsrelation? Det ville vi utforska, säger Hanna Holmqvist.

– Som vänner gör man ju inte slut. Istället är det en relation som rinner ut i sanden, fortsätter Elin Bornell.

Trion har tillsammans, var för sig, skrivit pjäsen, som sedan rutinerade dramaturgen Erika Lindahl hjälpt till med.

– Mycket är skrivet var och en för sig, men sedan har vi länkat samman, förklarar Hanna Holmqvist.

– Vi har haft Erika till hjälp för att sammanfoga dialogen, säger Elin Bornell.

På scen spelar de alla karaktären Åsa, hon som upptäckt att bästa kompisen Maryam har börjat hänga med Sally.

– Alla har bidragit till texten. Oftast är det en som skriver en pjäs. Nu är vi tre dramatiker som gör tre pjäser till en, säger Ida Hackzell.

– Målet för oss är att skapa ett arbetsklimat där alla vågar utforska vad de vill.

Lägg till musikern Lisa Rylander Löve, som står för musiken, som är både improviserad och arrangerad.

– Det var en speciell process. Jag var tvungen att börja med musiken innan manus var klart, säger hon om pjäsen som tagit åtta veckor att skapa och nu är spelklar.

Abnorm Scenkonst

Är: Elin Bornell, Ida Hackzell och Hanna Holmqvist, som är både manusförfattare, skådespelare och varandras regissörer. I uppsättningen "Dåliga känslor" medverkar också musikern Lisen Rylander Löve.

Aktuell: Med nyskrivna pjäsen "Dåliga känslor" som spelas på Faux Pas, Sockerbrucket. Premiär 6 oktober. Spelas till och med 15 oktober.

Krönikor

Axelsson: "Vi måste hålla på våra traditioner"

Krönika Tradition Julen är en härlig högtid och tradition men det finns de som önskar att julen börjat tidigare och varat längre. De som tjänar pengar på den. Men börja inte tumma på julen för tidigt. lördag 9/10 16:30

Konsumentfrågan

Gäller svensk lag även utländska företag?

Konsument Konsument Vad gör man om man får hem en annan vara än den man beställt? Gäller svensk lag även företag som inte är baserade i Sverige? Och om man ramlar hos sin tandläkare – kan man då få ersättning för det? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut. tisdag 18/5 16:11

Debatt

”Varje steg mot rättvisa och frihet är värdefullt”

Debatt Kyrkorna betydelse Den Coronapandemi som vårt samhälle utsatts för har påverkat oss alla och har gett negativa effekter inom flera områden. De radikalt minskade sociala kontakterna har enligt flera undersökningar ökat risken för våld i nära relationer... måndag 11/10 14:39