Fyller Ullevi. Olivia Imbro och Niklas Westergren på konsertarrangörerna FKP Scorpio ser fram emot sommaren. Foto: Kai Martin

De fyller Ullevi tio gånger i sommar

Konsertarrangören FKP Scorpio slår rekord på Ullevi i sommar. Av de 13 konserter som arrangeras står de för tio. – Det är unikt, säger Olivia Imbro, kreativ marknadsförare på företaget.

  • Publicerad 17:01, 5 jun 2022

Vi tog på oss den stora kommunikationshatten...

I helgen öppnar en intensiv konsertsommar på Ullevi med inte mindre än 13 konserter.

För FKP Scorpio, konsertarrangörsjätten, kommer det bli fullt upp. De arrangerar nämligen inte mindre än tio av sommarens konserter. Först ut blir Laleh 10 juni, som på hemmaplan inte bara ska fylla Ullevi utan också fira 40 år på konsertdagen.

Hyrt hus

– 10 konserter på Ullevi! Det är unikt, menar Olivia Imbro, kreativ marknadsförare på FKP Scorpio.

– Det ska bli roligt. Vi har hyrt ett hus i Göteborg i sommar för detta, säger marknadschefen och pressansvarige Niklas Westergren som tillsammans med sina kollegor kommer jobba på plats i Göteborg.

Flera av konserterna har varit planerade sedan tidigare, men har på grund av pandemin tvingats flytta. Ett logistiskt trixande som inte har varit helt lätt.

– Det har varit mycket jobb, men också en kommunikativ utmaning där vi tog på oss den stora kommunikationshatten för att kunna informera de 300 000 som köpt biljetter om vad som händer, förklarar Niklas Westergren.

Det ser ut att ha lyckats. De flesta som har köpt biljetter till de tidigare bokade konserterna som Håkan Hellström och Rammstein har valt att behålla dem. Med extrakonserter tillagda (Rammstein och Ed Sheeran) plus Lalehs konsert har antalet sålda biljetter ökat ytterligare.

– Ja, nu handlar det om 500 000, säger Niklas Westergren.

Fler biljetter

Om man, som jag, har väntat ut pandemin innan man vill köpa sina biljetter... finns det några kvar?

– Ja, när man väl vet hur de olika scenlösningarna ser ut så släpper vi upp fler biljetter. Som med Håkan Hellström, till exempel. Till extrakonserten med Rammstein, som ju också blir den första, finns det också biljetter kvar, säger Niklas Westergren.

Vilken fördel har Ullevi som arena?

– Det är en ultimat sommarvenue, menar Olivia Imbro.

Niklas Westergren fyller i:

– Den är centralt belägen. Alla kan promenera hit. Väl på plats är det lätt att både ta in och släppa ut folk. Dessutom finns det en närhet på läktaren till scenen.

FKP Scorpio

Är: Ett festival- och konsertarrangörsbolag. Företaget grundades 2000 i Tyskland och etablerade sig i Sverige 2011 då man bland annat arrangerade Hultsfredsfestivalen. Under fem år, från 2013, arrangerade man Bråvallafestivalen som var Sveriges största. Sedan 2016 arrangerar företaget Håkan Hellströms konserter.

Aktuella: Med tio konserter på Ullevi i sommar. Laleh (10/6), Rammstein (28, 29 och 30/7), Ed Sheeran (10 och 11/8) samt Håkan Hellström (19, 20, 26 och 27/8).

Övriga Ullevikonserter: Summerburst (3 och 4/7) och Iron Maiden (22/7).

Visa merVisa mindre

Krönikor

Axelsson: Så blev nationaldagen röd

Krönika Tradition. Sparkade ut annandag pingst Början på året, vår och vinter, kryllar det av röda dagar i almanackan. Men så har det inte alltid varit. Helgdagar ha tillkommit och tagit bort under åren. Vårt senaste tillskott är nationaldagen.måndag 6/6 11:10

Konsumentfrågan

Så gör du om ditt bagage skadas på flyget

Konsument Konsumentfrågan: Flyg, telefonförsäljare, husdjur Vad gör man bagaget från flyget är skadat, måste man verkligen prata med telefonförsäljare och vad gäller vid köp av husdjur från uppfödare nu när nya konsumentköplagen trätt i kraft?...onsdag 22/6 15:04

Debatt

Robert Hannah (L): ”Svensk- heten känner ingen hudfärg”

Debatt Debatt. Nya svenskar behöver mer än en ceremoni med jordgubbstårta. Det menar liberala riksdagsledamoten, med rötter i Tynnered, Robert Hannah.onsdag 8/6 12:44