Över generationer .West of Eden samlade sina respektive föräldrar för en video. Foto: Nettan Kock

De hyllar strävsamheten och sina föräldrar i video

West of Eden skulle gjort fyra konserter 4 april. Nu skjuts de på framtiden. Istället bjuder Göteborgsbandet på ny musik och video – med sina föräldrar – i låten "Silly old beggars".

  • Publicerad 13:00, 5 apr 2020

Fyra konserter med fyra olika teman på en dag: "Look to the west" från emigrantskivan 2016, "Blow the dust away", utgivna men aldrig spelade låtar, "Rocky road", traditionella irländska, och "Best of Eden". Det låter som både en utmaning och en smula galenskap.

– Vi har repat 50–60 låtar för att vi ville göra något annorlunda, berättar Martin Schaub, som tillsammans med hustrun Jenny grundade bandet 1995.

Nu är konserterna flyttade till framtiden. Närmar bestämt 19 september, vilket gör att lite av magin med fyra spelningar dag fyra i månaden fyra går förlorad.

– Men det ska nog bli bra ändå, tröstar sig Martin Schaub, som vill ge sina West of Eden fans något extra.

Nu blir det det i alla fall. Gruppen har precis spelat in en video till låten "Silly old beggars", som är tänkt att komma just fjärde april. Till sin hjälp till den nyskrivna låten finns Lisbeth Wahlqvist, Ove Sernhede, Gérard Schaub, Margit Broman och Gunnar Holmlund. Det vill säga var och en av West of Eden-medlemmarnas föräldrar.

– Låten handlar om ett strävsamt par, som kämpar på. Det var rörande att se våra pappor och mammor utanför sin komfortzon. Min pappa Gérard, som spelat första flöjten i Symfonikerna, höll för första gången i en akustisk gitarr.

West of Eden

Är: Ett band från Göteborg grundat 1995 av makarna Martin och Jenny Schaub. Övriga medlemmar är Henning Sernhede, Lars Broman, Martin Holmlund och Ola Karlevo.

Aktuella: Med nya låten – och videon – "Silly old beggars" där bandmedlemmarna föräldrar medverkar.

Spelar: Gör fyra konserter på tolv timmar 19 september på Hagateatern.

Visa merVisa mindre

Trafiken – minut för minut

KONSUMENT GÖTEBORG

Vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa?

Konsument. Måste jag betala ersättning för leveranshinder och hyra, vad är Konsumentverket och vad är konsumentvägledningen egentligen och vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. söndag 24/5 12:00

DEBATT

"För oss är det tydligt – välfärden måste sättas först"

Debatt Socialdemokraterna Välfärdsarbetarna utför några av de allra viktigaste arbetsuppgifterna vi har i samhället. De tar hand om våra barn och äldre, vårdar de sjuka och utbildar de unga. torsdag 2/7 10:21

KRÖNIKOR

Tjulander: Göteborg Direkt går på sommarlov

Krönika När vi skålade in det nya året hade väl ingen kunnat ana vilken vår och sommar vi stod inför. Året som skulle bli det bästa... fredag 10/7 14:08

QUIZ

Quiz: Vad kan du om din snart 400-åriga stad?

Firar 399 år i dag Idag är det ett år kvar till det stora 400-årsjubiléet för vår stad. Men vem grundade då Göteborg? Och hur gammal är egentligen Götaälvbron? I det här quizet kan du utmana dina Göteborgskunskaper.torsdag 4/6 15:11