Vill roa. Med ståuppklubben Queen Modesty Comedy Club vill Anneli Abrahamsson och Hanna Johansson roa göteborgarna. Foto: Pressbild

De vill roa göteborgarna kungligt

Efter några testomgångar i somras är det dags. Fredag 16 oktober har nya ståuppklubben Queen Modesty Comedy Club premiär.

  • Publicerad 16:45, 15 okt 2020

När ståuppkomikerna Hanna Johansson och Anneli Abrahamsson fick idén om att starta en ståuppklubb hade de inget namn. Inte heller då de fick förmånen att testa sitt koncept på krogen 2Lång på Andra Långgatan i somras.

Men trots pandemikris blev det en succé som gjorde att duon blev inbjuden igen att köra en gång i månaden med start fredag 16 oktober. Nu har de också skaffat sig ett namn som förslår.

– Vi ser oss som två starka kvinnor, så Queen kändes rimligt. Jag ville dessutom ha med Modesty Blaise. Så Queen Modesty stämde på oss, säger Anneli Abrahamsson.

Vill roa göteborgarna

Med balansen kunglighet och en stark kvinna från seriealbumsvärlden vill alltså Hanna Johansson och Anneli Abrahamsson roa göteborgarna.

Till premiärkvällen har de bokat malmöiten Petrina Solange, norske göteborgaren Ove Haugen och Gabriella Fäldt från Jönköping.

– Vi har haft sån tur. Knappt hade vi bokat Petrina Solange för en månad sedan så går hon och vinner Årets kvinnliga komiker på på Svenska Standupgalan. Ove Haugen har ju kört ståupp sedan 90-talet, som vi gärna har på scen. Gabriella Fäldt har hållit på i tre år och har som specialitet att läsa ur sin dagbok. Det är väldigt roligt, säger Anneli Abrahamsson förväntansfullt.

Har ambition

Queen Modesty Comedy Club har ambitionen att köra mer än varje månad på 2Lång.

– Tanken är att vi ska vara där så länge de vill ha oss. Men vi kör gärna varannan vecka. Men just nu är det som det är. Sedan planerar vi att arrangera också på andra ställen. Den 10 februari är vi, till exempel, på Kulturhuset Vingen i Torslanda.

Kommer du och Hanna Johansson också uppträda?

– Ja, en av oss håller ihop kvällen. Den andra kör sitt set på scen.

Vem gör det på premiärkvällen?

– Det blir Hanna.

Queen Modesty Comedy Club

Är: En ståuppklubb i Göteborg med komikerna Hanna Johansson och Anneli Abrahamsson som arrangörer.

Aktuella: Med premiären 16/10 på 2Lång med ståuppkomikerna Petrina Solange, Ove Haugen och Gabriella Fäldt. Även Hanna Johansson kommer att stå på scen. 20 november är nästa omgång, dit Tobias Persson är bokad. Sista showen innan jul blir 12/12.

Premiär. På Queen Modesty Comedy Clubs premiär ska Gabriella Fäldt, Ove Haugen och hyllade Petrina Solange underhålla. Foto: Pressbilder

Vi är GBG

    Vi är GBG