Majornamusikern Klara Goliger ep-debuterar. Foto: Kai Martin

Debutant med siktet inställt på producentrollen

Med "22" solodebuterar Göteborgsmusikern Klara Goliger med mersmak. Men mest av allt siktar hon på producentrollen.

  • Publicerad 17:40, 19 sep 2020

Klara Goliger har tidigare kunnat höras i projekt som Skamvrån och Eavesdrop samt Serenas singel "Soleil d'argent" 2019. Men med "22" har hennes egen skaparlusta släppts fri.

"22"?

– Ja, det var den åldern då jag skrev låtarna. Det är en sammanfattning av det gångna året.

Texterna är lite som noveller. Klara Goliger förklarar.

– De handlar ju lite om – och är inspirerad av – olika saker.

Fyra låtar med skilda karaktärer förenas av hennes röst och uttryck. Allt inspelat med henne själv som producent. Och det är kanske jobbet som producent som lockar mest.

– Ja, det är det jag vill bli. Det är så pilligt och mysigt, säger hon som för tredje året pluggar musikproduktion på Högskolan för scen och musik på Göteborgs universitet.

Musiken har funnits länge i Klara Goligers liv. Ja, komponerandet också.

– Jag sjöng hela tiden som liten och ville sjunga som Lisa Ekdahl. När jag var sex år lärde pappa mig att spela gitarr. Men nu är det mest piano som jag gör låtarna på.

Självklart vill Klara Goliger ut och spela sin musik, men situationen är nu som den här beträffande livegig.

– Jag har ju ett band och vi har precis börjat repa. Vi känner ingen press, men vet ju samtidigt att det är svårt att få spelningar just nu.

Klara Goliger

Är: 23 år. Musiker, låtskrivare och pluggar musikproduktion på Göteborgs universitet. Har läst jazzsång och -kompostion på Iggesunds folkhögskola.

Bor: I Majorna.

Aktuell: Med ep:n "22" och ep:n "New life" tillsammans med Gustav Olea Aspenrot, senare i höst.

Visa merVisa mindre

Trafiken – minut för minut

KONSUMENT GÖTEBORG

"Håll inne med betalningen"

Konsument Vad gör man om fiberinstallationen försenas av en tvist? Eller om man köpt en ny hylla som man inte lyckas skruva ihop? Konsumentrådgivare, Cassandra Larsson har svaren. lördag 17/10 11:40

DEBATT

"Vem tycker att det är bra att fattiga dör tidigare?"

Debatt Den som lever sitt liv i rika Askim lever i genomsnitt 10 år längre än den som bor i Bergsjön. Den som är fattig, kortutbildad och arbetslös dör helt enkelt tidigare än den som är rik, högutbildad och har jobb. lördag 3/10 12:06

KRÖNIKOR

Tjulander: Ett problem som angår hela stan

Krönika De kriminella gängen i Göteborg har den senaste tiden fått mycket uppmärksamhet i medier i hela landet. Det har skramlats med förslag om fler poliser och hårdare straff. lördag 10/10 14:38

QUIZ

Quiz: Vad kan du om din snart 400-åriga stad?

Firar 399 år i dag Idag är det ett år kvar till det stora 400-årsjubiléet för vår stad. Men vem grundade då Göteborg? Och hur gammal är egentligen Götaälvbron? I det här quizet kan du utmana dina Göteborgskunskaper.torsdag 4/6 15:11