Dennis sätter skräck i Göteborg både då och nu

Med förlisningen av Götheborg 1745 sätter Dennis Jakobsson skräck i både då- och nutid i sin debutroman. "Jag är besatt av skrivandet".

  • Publicerad 17:00, 11 sep 2020

Han är uppvuxen med författare som Stephen King och Clive Barker. Böcker som han slukade som yngre. Nu sällar sig Dennis Jakobsson till favoriterna med sin debutroman "Götheborg – förbjuden last", där han sätter skräck i sin hemstad både då och nu.

– Jag har hållit på länge med med att måla, illustrera, rita och spela musik. När jag väl började skriva var det lätt att ställa om. Där hittade jag ett flyt, säger han.

– När jag skriver känns det som om jag har hittat min stil. Då får jag leka loss och leka gud

Romanen är sprungen ur en novell som var med i en tävling i fantastik och belönades med en tredjeplats. Sporrade av framgången och sin förläggare blev det ytterligare tre noveller som bundits samman till romanen som tar avstamp i förlisningen av Götheborg 1745 och landar i nutid inramat av skräck.

– Jag har skrivit tidigare, inte utgivna romaner, men om en fiktiv stad. Men då jag flyttade till Eriksberg tänkte jag att det måste gå att sätta Göteborg i centrum. Så vid en promenad gick jag förbi Götheborg och tänkte att grundstötningen kunde vara en god grund för konspiration.

Startskottet gick för fem år sedan. I mars i år var han i mål. Nu är han redan igång med uppföljaren.

– 80 procent är redan skrivet. Så jag gissar på att den kan bli klar i vinter.

Dennis Jakobsson

Är: 52, jobbar på Volvo. Är också illustratör samt författare med hopp om att det ska hans yrke.

Bor: Eriksberg. Uppvuxen i Tuve.

Aktuell: Med boken "Götheborg – förbjuden last", som också finns som ljudbok med Pascal Wibe som uppläsare. Han har dessutom illustrerat "Kuddvisan", barnbok, författad av vännen Dan Berglund, som även står för musiken.

Visa merVisa mindre

Göteborgsnöje

Hon gör Filmfestivalens affisch 2021

Nöje "Som göteborgare är det särskilt roligt" Hon är etablerade sedan 90-talet och har väckt uppmärksamhet med bland annat ett upp och nedhängande träd över Drottninggatan i Stockholm. Nu presenteras Göteborgskonstnären Charlotte Gyllenhammar...torsdag 3/12 10:03

Krönikor

Jernberg: Så ger du kritik på ett smartare sätt

Krönika Retorik Kritik kan både vara svårt att ta emot och att ge. Det här ska du tänka på för att kritiken inte ska landa fel hos mottagaren. söndag 29/11 12:10

Konsumentfrågan

Synade min optiker – kan jag ångra mitt köp?

Konsument Konsument Får jag ångra mitt köp efter att jag synat min optiker? Vad gäller om jag köpt en vara över Facebook? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. söndag 22/11 11:51

Debatt

"Vi måste hitta sätt att binda ihop staden"

Debatt Debatt: Västsvenska Handelskammaren Med Älvstadens utbyggnad har en förflyttning av Göteborgs centrum börjat, här pekas Frihamnen ut som en ny mitt. Nu måste vi ta tag i frågan om hur vi binder ihop staden över vattnet och på Hisingen. lördag 28/11 11:40