Spelar. Michaela Åberg, Sarah Klang och Vita Bergen med William Hellström kommer uppträda på den digitala festivalen "Låt live leva". Foto: Kai Martin

Digital musikfestival firar ett år – med musik

Den digitala festivalen "Låt live leva" firar ett år. Det gör man med ett evenemang som inkluderar några av Sveriges hetaste artister. I Göteborg uppträder bland andra Vita Bergen, Sarah Klang, Michaela Åberg och Sara Back.

  • Publicerad 16:27, 30 mar 2021

Under ett drygt år har svensk artister dansat limbo under den pågående pandemin som ställt en hel yrkeskår i olika grader med yrkesförbud. Produktionsbolaget Jubel startade förra året den digitala festivalen "Låt live leva" och firar alltså i år ett år. Det gör man med besked.

Den 10 april kommer den största upplagan av festivalen att gå av stapeln med spelningar i Stockholm, Malmö och Göteborg. I Göteborg kommer Pustervik och Oceanen att tjäna som scener för festivalen där artister som Sarah Klang, Vita Bergen, Ulrik Munther, Michaela Åberg, Arvid Nero och Saga Back kommer uppträda.

Prisutdelning

Den är uppbyggd som en vanlig festival där man som besökare kan röra sig mellan de olika scenerna för att få se sin favoritartist. Samtidigt med festivalen kommer också tidningen Nöjesguiden dela ut sin priser sina Stockholms-, Malmö- respektive Göteborgspriser.

– Vi är otroligt taggade inför 10 april och det blir definitivt en av vårens höjdpunkter, lovar Gustav Påhlsson från Westside Music Sweden, det Göteborgsbaserade bolaget som ansvarar för Oceanenprogrammet.

Från Pusterviks håll är man minst lika entusiastisk.

– Pustervik är stolta över att vara delaktiga och ser fram emot en händelserik dag för livemusiken, menar Martin Hultqvist från Pustervik.

Låt live leva

Är: En digital festival som startade för ett år sedan, som en streamad musikfest.

2021: 10 april går andra festivalen av stapeln i Stockholm, Malmö och Göteborg. I Göteborg är Oceanen och Pustervik scener för de artister som kommer från staden.

Oceanen: Vita Bergen, Arvid Nero, Wildhart och Michaela Åberg.

Pustervik: Sarah Klang, Tribe Friday, Ulrik Munther och Saga Back.

Visa merVisa mindre

Krönikor

Axelsson: Göteborg var kallare förr

Krönika Tradition. Det är ett faktum att kalla dagar i Göteborg känns kallare än på många andra platser på grund av vindarna. Men vintern 2021 är långt ifrån någon rekordvinter, åtminstone än så länge. torsdag 11/3 16:10

Konsumentfrågan

Så länge kan du få vänta på pengar när du ångrat ett köp

Konsument Konsument Får man verkligen höja priset på en vara från en dag till en annan och hur länge ska man behöva vänta på pengarna när man ångrat ett köp? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. fredag 9/4 13:20

Debatt

Attenius (S): Alla unga ska kunna ta sig runt i Göteborg

Debatt Socialdemokraterna Att spela fotboll på Heden, bada i Delsjön eller gå på Liseberg har gett många av oss göteborgare sommarminnen för livet. Den möjligheten bör utsträckas till alla skolelever, oavsett föräldrarnas inkomst. tisdag 6/4 13:00