Spelar. Michaela Åberg, Sarah Klang och Vita Bergen med William Hellström kommer uppträda på den digitala festivalen "Låt live leva". Foto: Kai Martin

Digital musikfestival firar ett år – med musik

Den digitala festivalen "Låt live leva" firar ett år. Det gör man med ett evenemang som inkluderar några av Sveriges hetaste artister. I Göteborg uppträder bland andra Vita Bergen, Sarah Klang, Michaela Åberg och Sara Back.

  • Publicerad 16:27, 30 mar 2021

Under ett drygt år har svensk artister dansat limbo under den pågående pandemin som ställt en hel yrkeskår i olika grader med yrkesförbud. Produktionsbolaget Jubel startade förra året den digitala festivalen "Låt live leva" och firar alltså i år ett år. Det gör man med besked.

Den 10 april kommer den största upplagan av festivalen att gå av stapeln med spelningar i Stockholm, Malmö och Göteborg. I Göteborg kommer Pustervik och Oceanen att tjäna som scener för festivalen där artister som Sarah Klang, Vita Bergen, Ulrik Munther, Michaela Åberg, Arvid Nero och Saga Back kommer uppträda.

Prisutdelning

Den är uppbyggd som en vanlig festival där man som besökare kan röra sig mellan de olika scenerna för att få se sin favoritartist. Samtidigt med festivalen kommer också tidningen Nöjesguiden dela ut sin priser sina Stockholms-, Malmö- respektive Göteborgspriser.

– Vi är otroligt taggade inför 10 april och det blir definitivt en av vårens höjdpunkter, lovar Gustav Påhlsson från Westside Music Sweden, det Göteborgsbaserade bolaget som ansvarar för Oceanenprogrammet.

Från Pusterviks håll är man minst lika entusiastisk.

– Pustervik är stolta över att vara delaktiga och ser fram emot en händelserik dag för livemusiken, menar Martin Hultqvist från Pustervik.

Låt live leva

Är: En digital festival som startade för ett år sedan, som en streamad musikfest.

2021: 10 april går andra festivalen av stapeln i Stockholm, Malmö och Göteborg. I Göteborg är Oceanen och Pustervik scener för de artister som kommer från staden.

Oceanen: Vita Bergen, Arvid Nero, Wildhart och Michaela Åberg.

Pustervik: Sarah Klang, Tribe Friday, Ulrik Munther och Saga Back.

Visa merVisa mindre

Krönikor

Vem tar ansvar när framtidens byggstenar faller?

Krönika Analys. GöteborgDirekts reporter om skolgranskningen En lärare i grundskolan, som valt att ägna sitt yrkesliv åt barnen, som lägger grunden för deras framtid, går till jobbet med en klump i magen… måndag 31/5 11:25

Konsumentfrågan

Gäller svensk lag även utländska företag?

Konsument Konsument Vad gör man om man får hem en annan vara än den man beställt? Gäller svensk lag även företag som inte är baserade i Sverige? Och om man ramlar hos sin tandläkare – kan man då få ersättning för det? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut. tisdag 18/5 16:11

Debatt

Bilar, bilar och mer bilar

Debatt Replik: Bilar i centrum Det finns ett ökat intresse för att ta sig fram med elsparkcykel, elcykel och cykel som alternativ till privatägd bil… fredag 11/6 16:00