Discodrömmen lever för Patrik – bjuder på aw-konsert

Med sitt Tre Drag har Patrik Hellberg roat på allt från after ski till after work, från Sälen till Skagen. Som nu kan fås streamad. Men samtidigt har han närt en dröm, som nu är nära verklighet. Discoproviders med tiomannaband och discokulan i luften.

  • Publicerad 15:32, 27 mar 2020

Vi har ett tydligt budskap med Discoproviders: vi vill ha roligt

I dag, fredag 27 mars, bjuder Tre Drag på en after workkonsert. Men den här gången via länk och streaming på Facebook. Coronoviruset har ställt till det rejält för det hårt arbetande coverbandet från Göteborg.

– På ett bräde förlorade vi en månads jobb. Sedan resten. Nu har vi eventuellt på gång något 18 april på John Scotts i Partille. Men det återstår att se, säger Patrik Hellberg.

Sliter hårt

Han som med bandet sliter hårt under vinter- och vårsäsongen med after ski- och på sommaren med after beach-underhållning får nu sikta in sig på andra former för att spela.

Förra helgen testade Tre Drag streamad after ski. Responsen blev fantastisk.

– På en vecka fick jag prata med SVT och P4. Vi hade flera som var inne på vår Facebooksida. Nu kör vi igen. Den här gången med after work, säger Patrik Hellberg.

Tre Drag är ju brödfödan för honom, det som får räkningar och hyra betald. Men nu har situationen ställts på ända för honom och hans kollegor över hela landet. Ja, hela Europa och längre än så.

Drömprojekt

Lite extra speciellt har det blivit för Patrik Hellberg, som sedan lång tid haft siktet inställt på sitt drömprojekt Discoproviders. Bandet med discoeran som scenunderhållning, en dansfest med tiomannaband där Patrik Hellberg förvandlas till Pat Labell i glitter och glamour.

– Planen är att köra 17 april på Brewhouse. Vi är upp i 230 personer som köpt biljetter, så vi kan köra om folk vill och om vi får, säger han.

– Samtidigt gäller det att vara ödmjuk inför situationen. Vi kan också köra i höst och vi har pratat med Brewhouse om datum i september.

Drömmer om att sälja slut

Nej, Patrik Hellberg har inte bestämt sig och förhoppningarna har inte tagit slut.

– Jag drömde om att sälja slut. Som Håkan Hellström, säger han medveten om sin fåfänga förhoppning.

– Vi har ett tydligt budskap med Discoproviders: vi vill ha roligt.

Och med det också publiken.

Idén kom under en julshow

Idén till Discoproviders kom med Tre Drags julshow på Stena Danica 2018.

– Där hade vi ett discomedley och jag tänkte att varför inte köra en hel show. Så när vi hade ett företagsgig på Kajskjul 8 gjorde jag en kupp och tog in blås. Det kostade, men var värt varje krona. Då spelade vi också in allting. Jag vet inte om publiken märkte något, men kanske reagerade de på discokläderna jag hade. Jag brukar ju inte se ut så på scen annars.

Under ett år har han jobbat med att sjösätta Discoproviders och en 90 minuters fullmatad show. Nu är han nära, men kanske allt då skjuts på framtiden.

– Men den här situationen är ju temporär. Samtidigt är ju möjligheten med streaming med Tre Drag att folk från hela världen kan se, säger Patrik Hellberg som inte ger upp i första taget.

Discoprovider

Är: Tiomannaband med Patrik Hellberg, som Pat Labell, och Elin Saanum som frontpersoner. Basen är Göteborg med Elin Saanum från Linköping.

Bjuder: På en 90-minuters fullmatad discoshow. Tänkt Brewhouse 17 april, men kan komma att flyttas.

Favoritlåtar: "In the stone", "Boogie wonderland", "September", "I will survive" och "I'm so exited".

Vi är GBG

    Vi är GBG