Utmanar. Göteborgska emocorebandet Dream Drop albumdebuterar. Foto: Kai Martin

Dream Drop vill slå världen med häpnad

Göteborgsbandet Dream Drop vill ha kul, men också med sin emocore utmana de den invanda metalscenen i stan. Nu har debutalbumet "Sometimes you're gonna feel lika a loser but that's alright" kommit.

  • Publicerad 16:20, 12 nov 2021

Kikar man en bit ner på bandets Spotifysida kan man läsa om bandet. "We sucks", är information som ges. Kort och koncist. Lite mer utförligt på deras Facebooksida med tillägget "… don’t even bother listening". Ett utslag för bandets humor, förstås. För killarna i Dream Drop vill fåfängt få folk att lyssna på sin emocore och slå världen med häpnad. Delvis för att utmana Göteborg som en förhärskande Gothenburg Soundscen med band som In Flames, Dark Tranquillity och Avatar.

– Vi växte upp med snedlugg och fick inte vara med metalgängen. Nu vill vi jävlas med dem. De är de som ställt oss utanför, säger sångaren Joar.

Känslorna hos Dream Drop är på samma gång inåt – i låtarna – som utåt – på scen.

– Vi ser hellre bra ut på scen än att vi låter bra, menar basisten Fredrik.

– Även om vi skriker, vrålar och är ledsna har vi roligt, förklarar Joar.

Jo, bandet nöjer sig med sina förnamn som musikaliska alteregon. Det är som band de är viktiga, även om var och en av dem har sin väsentlighet. De har, i olika konstellationer, varit ett band sedan 2014. Hela tiden med inriktningen emo. Med gitarristen Martin på plats är Dream Drop komplett.

– Med honom fick vi en pusselbit som passade in. Vi ska vara fem! slår Joar fast och fortsätter fatalt:

– Det här är sista chansen.

Känns som om bandet tagit den med debutalbumet "Sometimes you're gonna feel lika a loser but that's alright".

Dream Drop

Är: Joar, sång, Zorro, gitarr, Martin, gitarr, Edling, bas, och Olle, trummor. Startade 2014.

Baserade: I Göteborg.

Aktuella: Med debutalbumet "Sometimes you're gonna feel like a loser but that's alright". Turnerar i november. Spelar på Valand 30 december.

Visa merVisa mindre

Krönikor

Axelsson: "Vi måste hålla på våra traditioner"

Krönika Tradition Julen är en härlig högtid och tradition men det finns de som önskar att julen börjat tidigare och varat längre. De som tjänar pengar på den. Men börja inte tumma på julen för tidigt. lördag 9/10 16:30

Konsumentfrågan

Kan jag reklamera min frisyr?

Konsument Konsumentfrågan. Kan man reklamera en frisyr man inte är nöjd med, måste man släppa in målaren mitt i vintern och får fotbollsskolan kräva betalning i efterhand? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut.tisdag 9/11 16:36

Debatt

"Stärk välfärden rättskedjan och klimatomställningen"

Debatt Politik. Socialdemokraterna inför partikongressen. Sverige och Göteborgsregionen har stora utmaningar. Välfärden – vår gemensamma vård, skola och omsorg – måste bli starkare, tryggheten måste öka och en radikal klimatomställning genomföras. måndag 1/11 13:21