Dubbelt upp för Anna Martinson med musiken

Som 17-åring började hon göra musik under namnet Anna Dunder. Nu adderar Anna Martinson sitt skapande med musik också under eget namn. dessutom får hon äntligen göra sin första spelning sedan i februari. "Det ska bli jättehärligt!"

  • Publicerad 12:14, 25 aug 2020

Jag var praktiskt talat i tårar då beskedet kom.

Anna Martinson har inte stått på scen sedan i februari. Men på lördag, 29 augusti, blir det äntligen av då hon ska spela på Partille kulturhus.

– De har öppnat scener. Jag skickade in en förfrågan och fick ja. Det ska bli jättehärligt, säger hon, som längtat.

– Jag var praktiskt talat i tårar då beskedet kom.

Längtan efter att spela sin musik live fick henne att bryta karantänen i somras.

– Ja, jag var nere på Bjärehalvön i slutet av juli och spelade i Torekov på gatan. Längtan att spela live hade blivit så stor.

Nyinflyttad

Hon är nyinflyttad med sin sambo till Högsbo sedan några veckor. Nytt spännande jobb som lärare på Önneredsskolan och en tillvaro i Göteborg för Ekerötjejen Anna Martinson.

– Jag har en förkärlek för Göteborg. Blev ett Håkan-fan redan som tioåring och då blir man automatiskt kär i staden. När det visade sig att Johan, min pojkvän, påminner om Håkan och också kommer från Göteborg, var det enkelt.

Håkan Hellströms musik kanske inte speglar sig i Anna Martinsons musik.

– Men det hörs i texterna. Om man lyssnar noga. Han skriver enkla texter, där det enkla rymmer så mycket.

Har fått sällskap

Sedan ett år har hennes skaparalias Anna Dunder fått sällskap.

– Anna Dunder är svensk, glad vispop där första ep:n "Om allt och ingenting" är taget från ett favorituttryck. Men när jag nu blivit äldre har jag önskat mig ett annat uttryck. Jag har producerat själv och det är speciellt, man behöver stå på sig som kvinnlig producent.

Är det svår att hålla isär dina skaparjag?

– Är det kristet existentiellt försöker jag se det som en Anna Martinsonlåt. Men, som nyligen, en låt om corona är det mer Anna Dunder. Men det är inte helt lätt. Ibland får jag rådfråga vänner. sådana som är ärliga och som ser en potential i mig.

Vem står på scen på lördag?

– Det blir mest Anna Dunder. Men jag kommer nog att smyga med en och annan Anna Martinsonlåt också.

Anna Martinson

Är: 27 år. Musiklärare, låtskrivare, musiker och producent. Bor i Högsbo med sambo. Uppvuxen på Ekerö, utanför Stockholm. Leder Lerum gospel. Skapar musik under sitt eget namn sedan ett år, men har sedan tio år gjort musik i namnet Anna Dunder.

Aktuell: Spelar som Anna Dunder med band på Partille kulturhus lördag 29 augusti. Singeln "Dina löften" kom i slutet av juni under eget namn.

Vi är GBG

    Vi är GBG