Tillsammans. Steve Eriksson och Bjarne Lundqvist har kul ihop. Foto: Kai Martin

Duo för dansbandsveteranen

De har jobbat ihop i mer än 25 år. Men som Lundqvist & Eriksson är det som en duo för dansbandsveteranen Bjarne Lundqvist och musikern och låtskrivaren Steve Eriksson.

  • Publicerad 16:48, 27 aug 2022

Bjarne är 77, men han är lika positiv till att göra musik som vore han 20.

Bjarne Lundqvist är född 1945 och är still going strong. Meritlistan för den skönsjungande trummisen är lång. Från karriärer med Flamingokvintetten , som han var med om att starta 1960, över till 25 år med Streaplers, solokarriär till Mule Skinner Band. Bandet med gamla dansbandshjältar som inte kan hålla sig ifrån scenen.

Det skiljer 13 år mellan honom och Steve Eriksson. Men närheten till låtskrivaren och musikern från Hovås är desto tätare. Efter att ha jobbat tillsammans i 25 var det dags för den kreativa duon att ta nästa steg.

Delar på sången

2021 bildades Lundqvist & Eriksson och låtar spelades in med sikte mot albumet "Kom ge mig lust", som kom i höstas efter en rad singelsläpp.

I duon delar de båda på sången till Steve Erikssons låtar. Här får Bjarne Lundqvist blomma som sångare, ibland tangerande Totta Näslund, och Steve Eriksson som kompositör.

– Det var bra låtar och inte alla dansband. Det passade mig, som ville gå utanför ramarna, har Bjarne Lundqvist tidigare förklarat.

– Bjarne är 77, men han är lika positiv till att göra musik som vore han 20, säger Steve Eriksson.

Han skriver på mer musik för Lundqvist & Eriksson.

– Nu har vi gjort ett gäng skojlåtar, som kanske mer blir en EP. Vi ska bara hinna med det. Han har ju sina konserter med Mule Skinner Band och jag har fullt med mitt eget. Det är mycket i pipelinen, menar Steve Eriksson.

– Vi var hos Teddy Paunkoski i P4 och gjorde låtar, som "Sitta i kö" där P4:s redaktion var kör. Det har blivit "Jogga på tå" och "Cykla på två hjul är kul" också.

Ligger inte på latsidan

Bjarne Lundqvist har hållit igång med Mule Skinner Band i sommar och med flera spelningar framåt i höst. Flitige Steve Eriksson ligger heller inte på latsidan.

– Jag kommer medverka på Tiveden americana i september, säger han om festivalen mellan Laxå och Karlsborg.

– Där spelar bland annat Emma Nilsdotter Hjerling från Real Group, fortsätter han och kunde adderat att hon också har sjungit med artister som Britney Spear och Sophie Ellis Baxter. Plus att hon varit med att skriva "The one" för Kylie Minogue.

Men Tiveden Americana är inte bara en musikfestivalen i de djupa skogarna i norra Västergötland. Det blir också ett låtskrivarcamp som Steve Eriksson självklart kommer vara en av deltagarna på.

– Bland annat kommer fyra amerikaner från Nashville dit, säger Steve Eriksson, som redan värmt upp med nyskrivna låtar för både campen och festivalen.

Lundqvist & Eriksson

Är: En duo med Bjarne Lundqvist och Steve Eriksson. Ett samarbet som pågått i drygt 25 år, men som förra året gav frukt med ett antal singlar och albumet "Kom ge mig lust", som kom tidigt i höstas.

Aktuell: Med en rad inspelningar, som under löpande gång kommer på Spotify. Bjarne Lundqvist är ständigt aktuell med Mule Skinner Band tillsammans med de forna Streaplerskollegorna Gert Lengstrand samt Göran och Håkan Liljeblad. Steve Eriksson jobbar också med sin karriär där han medverkar på låtskrivarcamp, Tivedens americana i augusti.

Visa merVisa mindre

Göteborgsnöje

Hon gillar våldsamheter i Göteborgsmiljö

Nöje I slutet av 2021 kom debutromanen, thrillern "Syndoffer" i Göteborgsmiljö. Nu är Jeanette Bergenstav aktuell med sin andra bok i serien om journalisten Jennifer Sundin.måndag 3/10 13:59

Krönikor

Axelsson: Så blev nationaldagen röd

Krönika Tradition. Sparkade ut annandag pingst Början på året, vår och vinter, kryllar det av röda dagar i almanackan. Men så har det inte alltid varit. Helgdagar ha tillkommit och tagit bort under åren. Vårt senaste tillskott är nationaldagen.måndag 6/6 11:10

Konsumentfrågan

Så gör du om ditt bagage skadas på flyget

Konsument Konsumentfrågan: Flyg, telefonförsäljare, husdjur Vad gör man bagaget från flyget är skadat, måste man verkligen prata med telefonförsäljare och vad gäller vid köp av husdjur från uppfödare nu när nya konsumentköplagen trätt i kraft?...onsdag 22/6 15:04

Debatt

Västra Götalands arbetsgivare borde skryta om tjänstepensionen

Debatt 27 september - Tjänstepensionens dag Nio av tio tycker att det är viktigt att arbetsgivaren erbjuder tjänstepension när de byter jobb – ändå nämner få arbetsgivare det i sina anställningsintervjuer. De arbetsgivare i Västra Götaland som...tisdag 27/9 13:00