Ed Sheeran tände Ullevi med publikfrieri och en snurrande scen

Ed Sheerans "Mathematics tour" nådde äntligen Göteborg och Ullevi. Med nedräkning från den udda scenen drog han snabbt igång publiken som lika snabbt tände på artistens publikfrieri.

  • Publicerad 09:20, 11 aug 2022

Ed Sheeran drog igång sin försenade "Mathematics tour" tidigare i år och har nu nått Sverige, Göteborg och Ullevi för två konserter.

Det var snabbt uppenbart att inte bara publiken i Göteborg hade längtat efter konserterna. En tänd Ed Sheeran bjöd omedelbart på både energi och kärlek, som snabbt besvarades.

Scenen till "Mathematics tour" är speciell. Normalt sätt ställs scenerna på Ullevi vid norra kortsidan, som Rammstein senast, alternativt på östra långsidan, som Laleh 10 juni.

Men för Ed Sheerans turné gäller en rund scen i mitten, ungefär som en vinylskiva, och den är också roterande. Det gör att närheten till och möjligheten att se artisten är stor. Flera bildskärmar, några av dem formade som gitarrplektrum hängandes från lutande torn, bjuder på visualiseringar, som bidrar till stämningen.

20.30 började konserten med Ed Sheeran klädd i svarta sneakers, svarta byxor och en svart t-shirt med "Gothenburg" tryckt på bröstet och ryggen. Till extranumren är t-tröjan skiftad mot svenska fotfollslandlagets gula tröja och nära nog två timmar senare avslutas konserten med ett fyrverkeri. 67 383 lyckliga kunde då lämna Ullevi i fullmånens sken i den vackra sommarnatten

Under konserten gästades Ed Sheeran av den maskerade Hässelbyrapparen 1. Cuz, som han samarbetat med på en remix av "2step" släppt i våras.

Läs recensionen av spelningen här.

Fotnot: se låtlista i faktarutan.

Ed Sheerans låtlista 10 augusti

1. Tides

2. Blow

3. I’m a mess

4. Shivers

5. The A team

6. Castle on the hill

7. Don’t

8. Give me love

9. Visiting hours

10. Own it/Peru/Beautiful people/I don’t care

11. Overpass graffiti

12. Galway girl

13. Thinking out loud

14. Love yourself

15. Sing

16. Photograph

17. 2step

18. Perfect

19. Bloodstream

20. Afterglow

Extranummer:

21. Shape of you

22. Bad habits

23. You need me, I don’t need you

Visa merVisa mindre

Krönikor

Axelsson: Så blev nationaldagen röd

Krönika Tradition. Sparkade ut annandag pingst Början på året, vår och vinter, kryllar det av röda dagar i almanackan. Men så har det inte alltid varit. Helgdagar ha tillkommit och tagit bort under åren. Vårt senaste tillskott är nationaldagen.måndag 6/6 11:10

Konsumentfrågan

Så gör du om ditt bagage skadas på flyget

Konsument Konsumentfrågan: Flyg, telefonförsäljare, husdjur Vad gör man bagaget från flyget är skadat, måste man verkligen prata med telefonförsäljare och vad gäller vid köp av husdjur från uppfödare nu när nya konsumentköplagen trätt i kraft?...onsdag 22/6 15:04

Debatt

Västra Götalands arbetsgivare borde skryta om tjänstepensionen

Debatt 27 september - Tjänstepensionens dag Nio av tio tycker att det är viktigt att arbetsgivaren erbjuder tjänstepension när de byter jobb – ändå nämner få arbetsgivare det i sina anställningsintervjuer. De arbetsgivare i Västra Götaland som...tisdag 27/9 13:00