Starka. Efter återföreningen är Sami Rekik och Ali Jammali i Medina starkare än någonsin. Foto: EA Czyz

Efter jättehiten – ingen semester för Medina

Ett SMS blev till ett långt telefonsamtal som blev till en återförening som blivit en succé. Sami Rekik och Ali Jammali i Medina spinner på framgångståget och framtiden.

  • Publicerad 10:00, 9 jul 2022

Vi har ett broderskap.

När större delen av den arbetsföra delen av svenskarna siktar mot semester gör duon Medina tvärt om. Vännerna och kollegorna Sami Rekik och Ali Jammali har kalendern fulltecknad i sommar och en bit in i höst.

– Semester...? Äh, den tar vi i vinter istället, säger Ali Jammali.

Han är göteborgaren som klickade med stockholmaren Sami Rekik och fick några intensiva och framgångsrika år mellan 2003 och 2018. Men sedan tog det stopp.

– Det fejdade ut, säger Sami Rekik om varför Medinas verksamhet upphörde.

Utbrända

Men orsaken var kanske än mer krass. När nu duon återförenats är det för att spinna på framgångarna från Melodifestivalen och "In i dimman" (ja, även Liamoos "Bluffin'" bar duons signatur) är det med ett stort mått av både strategi och med en coolare inställning än de första åren.

Så utbrända...? Nej, inte en chans.

– Det var ju det som gjorde att vi inte orkade. Nu kommer vi inte gå i samma fälla, menar Sami Rekik.

Det dröjde alltså nära tre år innan de båda började prata med varandra igen.

– Det fanns en längtan. Vi saknade varandra. Ali skickade ett SMS och sedan pratade vi ut. Livet är för kort. Det fanns ingen anledning att vara sur och vi bestämde oss för att vara vänner, förklarar Sami Rekik.

Ali Jammali utvecklar det än mer.

– Vi har ett broderskap, förklarar han, som under Medinas paus förlorade sin lillebror och var drabbad av sorg.

– För mig är Sami en storebror som jag inte har. I en familj kan man vara ovänner, men det kommer alltid till en punkt när man börjar höras av.

Så båda möttes på ett spa i Grisslehamn förra våren, lät sommaren gå och fick en förfrågan om att medverka vid ett låtskrivarcamp för Melodifestivalen.

– Vi var lite rädda för det. Det var något vi aldrig gjort tidigare, säger Sami Rekik.

– Men det var viktigt att få med Ali och han är ju en extrem nej-sägare.

Men Ali Jammali sa överraskande nog ja.

– Jag kommer aldrig mer att säga nej, skämtar han och berättar:

– Vi började med en låt, men fortsatte med "In i dimman", som blev vår första färdiga låt på fem år.

Succé

Resten är, som det heter, historia. Låten tog sig till finalen i Melodifestivalen och slutade trea. Liamoos "Bluffin'" tog platsen efter. Succén där har fortsatt där "In i dimman" lockat mer än 14 miljoner strömningar på Spotify och "Bluffin'" sex miljoner.

Nu är schemat fulltecknat och sommarturnén är igång. Till det kan också räknas att Medina fått jackpot i allsång: 12 juli gästar duon "Allo sång på Skansen" och 25/7 är det dags för "Lotta på Liseberg".

Medina

Är: En duo bestående av Sami Rekik, från Stockholm, och Ali Jammali, från Göteborg. Medina startade några år in på millenniet för att bryta upp 2018 efter några framgångsrika år. 2021 träffades de åter för att börja skriva låtar. En av dem, "In i dimman", blev duons bidrag till 2022 års Melodifestival med en tredjeplats som belöning.

Aktuella: Med nya singeln "Nema problema" samt en omfattande sommarturné. 12/7 gästar Medina "Allsång på Skansen". 25/7 är det dags för "Lotta på Liseberg".

Visa merVisa mindre

Göteborgsnöje

Hon gillar våldsamheter i Göteborgsmiljö

Nöje I slutet av 2021 kom debutromanen, thrillern "Syndoffer" i Göteborgsmiljö. Nu är Jeanette Bergenstav aktuell med sin andra bok i serien om journalisten Jennifer Sundin.måndag 3/10 13:59

Krönikor

Axelsson: Så blev nationaldagen röd

Krönika Tradition. Sparkade ut annandag pingst Början på året, vår och vinter, kryllar det av röda dagar i almanackan. Men så har det inte alltid varit. Helgdagar ha tillkommit och tagit bort under åren. Vårt senaste tillskott är nationaldagen.måndag 6/6 11:10

Konsumentfrågan

Så gör du om ditt bagage skadas på flyget

Konsument Konsumentfrågan: Flyg, telefonförsäljare, husdjur Vad gör man bagaget från flyget är skadat, måste man verkligen prata med telefonförsäljare och vad gäller vid köp av husdjur från uppfödare nu när nya konsumentköplagen trätt i kraft?...onsdag 22/6 15:04

Debatt

Västra Götalands arbetsgivare borde skryta om tjänstepensionen

Debatt 27 september - Tjänstepensionens dag Nio av tio tycker att det är viktigt att arbetsgivaren erbjuder tjänstepension när de byter jobb – ändå nämner få arbetsgivare det i sina anställningsintervjuer. De arbetsgivare i Västra Götaland som...tisdag 27/9 13:00