Nya ägare. Spinroad Vinyl Factory i Lindome startade 2018 och har nu genomgått en omfattande ändring i ägare- och företagsledningsstrukturen. Foto: Kai Martin

Efter tuffa tiden Göteborgsprofilerna har hopp om vinylfabriken

Efter starten 2018 växte Spinroad Vinyl Factory snabbt. Men efter strukturproblem har vinylfabriken i Lindome nu skiftat både ägare och företagsledning. – Jag ser verkligen fram emot att vara med och fortsätta att förbättra och utveckla Spinroad, säger grundaren Magnus "Manko" Ax.

  • Publicerad 09:57, 7 jul 2022

Trycket på vinylfabriken i Lindome har sedan starten våren 2018 varit stor. Men utväxlingen av produktionen har varit tveksam. Nu gör Spinroad Vinyl Factory en omfattande omstart med nya ägare och en ny företagsledning.

In träder Jimmy Hemmingsson, som närmast kommer från Future Eyewear Group Sweden AB, som VD. Samtidigt värvas Johnny Linder som finansiell rådgivare för att förbättra den finansiella situationen samt agera HR. Övrig personal på företaget blir, enligt ett pressmeddelande, kvar enligt plan.

– Jag ser fram emot att ta tag i denna oslipade diamant, det är ett fantastiskt företag – med fantastiska kunder och medarbetare. Här finns en oerhörd potential att kunna ta företaget och vinylbranschen stora kliv framåt, skriver Jimmy Hemmingsson i ett pressmeddelande.

Finansiella problem

Trots en god orderingång har Spinroad Vinyl Factory brottats med finansiella problem en längre tid. Logistiska flaskhalsar, bristande effektivitet och inte tillfredställande kundservice har gjort att man inte till fullo har utnyttja kapacitet. Med den nya ledningen och ägarstrukturen blir det både arbetsro och ett tryggande kapitaltillskott.

Skilda vägar. Magnus Ax och producenten Pedro Ferreira var båda med om att starta vinylpresseriet Spinroad Vinyl Factory. Nu går de skilda vägar, där den senare lämnar företaget. Foto: Kai Martin

Ny majoritetsägare är bolaget Vinyl Factory Holding AB. Bakomdet står bland andra Owe Bergsten (Bergsala, Nintendo med flera), Jan Jonsson (Future Eyewear, Bliz, Prestige med flera), Ismail Samie (Busy Bee Production, A&R för Håkan Hellström med mera) och Per Faeltenborg (Hot Stuff, Energy Rekords, Busy Bee med flera). Kvar som delägare sedan tidigare är bland annat Scorpions trummis Mickey Dee och Magnus ”Manko” Ax med flera.

Stänger kaféet

– Nu stänger vi kaféet som legat i samma lokaler som vinylpresseriet. Vi behöver det utrymmet för Spinroad Vinyl Factorys verksamhet, säger Magnus "Manko" Ax.

– Vi kommer också se till att kommunikationen med våra kunder förbättras. Det är rimligt att man ska få svar inom tolv timmar. Kunder från USA inom 24 timmar, på grund av tidsskillnaden. Vi har att göra. Men trots det har vi bara gått på halvfart. Det ska vi ändra på nu.

Förre VD:n, producenten Pedro Ferreira, Linus Björk och Oscar Rolfsson, som varit delägare sedan starten 2018, har sålt hela sitt aktieinnehav. De har också avgått från sina poster i styrelsen och företagsledningen, med omedelbar verkan.

Spinroad Vinyl Factory

Är: Skandinaviens största vinylfabrik med kunder både nationell och internationellt. Företaget startade våren 2018 med ägare som Göteborgsmusikern Mikkey Dee, förre Sticky Fingers-ägaren Magnus "Manko" Ax och internationellt meriterade producenten Pedro Ferreira (Darkness, Joe Strummer med flera).

Aktuellt: Med en omfattande ägare- och företagsreform. In kommer Jimmy Hemmingsson som VD för Vinyl Factory Holding AB. Skiftet skedde 30 juni 2022.

Visa merVisa mindre

Krönikor

Axelsson: Så blev nationaldagen röd

Krönika Tradition. Sparkade ut annandag pingst Början på året, vår och vinter, kryllar det av röda dagar i almanackan. Men så har det inte alltid varit. Helgdagar ha tillkommit och tagit bort under åren. Vårt senaste tillskott är nationaldagen.måndag 6/6 11:10

Konsumentfrågan

Så gör du om ditt bagage skadas på flyget

Konsument Konsumentfrågan: Flyg, telefonförsäljare, husdjur Vad gör man bagaget från flyget är skadat, måste man verkligen prata med telefonförsäljare och vad gäller vid köp av husdjur från uppfödare nu när nya konsumentköplagen trätt i kraft?...onsdag 22/6 15:04

Debatt

"Ombildningar borde vara en icke-fråga"

Debatt Att Göteborgs politiker gör ombildningar av hyresrätter till en valfråga vittnar om bristande förmåga att ta itu med de större frågorna, skriver Mikael Larsson och Simon Vajedi, för Medborgerlig...onsdag 3/8 8:47