Inspirerad. Emiliano Sacripantis "Live at Blå stället" är inspirerat av Öckerö. Foto: Kai Martin

Emiliano Sacripanti hittade hem på Öckerö

Musikern Emiliano Sacripantis musik har färdats långt. Från Argentina till Europa och upp till Göteborgs skärgård. Nu är han aktuell med ett livealbum – inspelat på Blå stället.

  • Publicerad 18:17, 27 apr 2021

Argentinaren Emiliano Sacripanti är så mycket mer än en singer/songwriter. Med sin musik och produktioner vill han skapa stämningar inte bara med gitarrens och sångens hjälp, utan också med inspelningar från utflyktsmål. Som Öckerö.

– Jag har vänner som bor där. Det känns som om jag är född där. När jag var där ville jag få kontakt med mina känslor och ön, säger han.

– Öckerö går ju inte att jämföra med Argentina och där jag kommer ifrån. Här finns en tystnad och en ensamhet. Det är svårt att förklara känslorna, men de är väldigt starka.

Han gillar att spela in ljud i naturen. Så kom ön i Göteborgs norra skärgård att bidra till hans ljudbilder i kompositionerna.

Emiliano Sacripanti har strandat i Göteborg efter att ha varit ute och turnerat i Europa. Han är inneboende i Landala egnahem och skapar sin musik. Förra året fick han en möjlighet att spela in live på Blå stället. Något som nu resulterat i albumet "Live at Blå stället".

– När jag kom hit 2019 upptäckte jag Göteborg som en fantastisk stad. Både stor och liten. Här hjälper folk verkligen till.

Argentinare, akustiskt gitarr och Göteborg. En kombination som lätt leder till José González.

– Ja, en referens bland andra. Men när jag hör honom tänker jag på Nick Drake, som också är en favorit.

Emiliano Sacripanti

Är: 34. Musiker, producent och låtskrivare.

Bor: I Landala egnahem. Uppvuxen i Bahía Blanca, Argentina. Kom till Göteborg under en turné 2019, där han har blivit kvar.

Aktuell: Med albumet "Live at Blå stället", som nyss kommit ut. Jobbar på ett nytt album

Visa merVisa mindre

Göteborgsnöje

Minifestival tröst för Way out Westfansen

Nöje Villa Belparc scen för Way out Weekend. För andra året i rad har Way out West tvingas ställa in festivalen. Men nu öppnar man för en minifestival vid Villa Belparc. Under namnet Way out Weekend kommer artister som Sarah Klang, Amason och...måndag 2/8 11:37

Krönikor

Axelsson: Sill – från nödkost till högtidsmat

Krönika Tradition Den kanske mest ursvenska fisken vi har, sillen, har gjort en lång resa genom historien för att komma in i finrummet och bli en del av nästan alla våra högtider. torsdag 24/6 14:30

Konsumentfrågan

Gäller svensk lag även utländska företag?

Konsument Konsument Vad gör man om man får hem en annan vara än den man beställt? Gäller svensk lag även företag som inte är baserade i Sverige? Och om man ramlar hos sin tandläkare – kan man då få ersättning för det? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut. tisdag 18/5 16:11

Debatt

Ta ett större ansvar för bostadsproblemen i Göteborg

Debatt Bo i Göteborg Det råder fortsatt stor bostadsbrist och klyftorna på bostadsmarknaden växer. Problemen med trångboddhet i socialt utsatta områden har blivit tydliga… torsdag 24/6 13:12