Inspirerad. Emiliano Sacripantis "Live at Blå stället" är inspirerat av Öckerö. Foto: Kai Martin

Emiliano Sacripanti hittade hem på Öckerö

Musikern Emiliano Sacripantis musik har färdats långt. Från Argentina till Europa och upp till Göteborgs skärgård. Nu är han aktuell med ett livealbum – inspelat på Blå stället.

  • Publicerad 18:17, 27 apr 2021

Argentinaren Emiliano Sacripanti är så mycket mer än en singer/songwriter. Med sin musik och produktioner vill han skapa stämningar inte bara med gitarrens och sångens hjälp, utan också med inspelningar från utflyktsmål. Som Öckerö.

– Jag har vänner som bor där. Det känns som om jag är född där. När jag var där ville jag få kontakt med mina känslor och ön, säger han.

– Öckerö går ju inte att jämföra med Argentina och där jag kommer ifrån. Här finns en tystnad och en ensamhet. Det är svårt att förklara känslorna, men de är väldigt starka.

Han gillar att spela in ljud i naturen. Så kom ön i Göteborgs norra skärgård att bidra till hans ljudbilder i kompositionerna.

Emiliano Sacripanti har strandat i Göteborg efter att ha varit ute och turnerat i Europa. Han är inneboende i Landala egnahem och skapar sin musik. Förra året fick han en möjlighet att spela in live på Blå stället. Något som nu resulterat i albumet "Live at Blå stället".

– När jag kom hit 2019 upptäckte jag Göteborg som en fantastisk stad. Både stor och liten. Här hjälper folk verkligen till.

Argentinare, akustiskt gitarr och Göteborg. En kombination som lätt leder till José González.

– Ja, en referens bland andra. Men när jag hör honom tänker jag på Nick Drake, som också är en favorit.

Emiliano Sacripanti

Är: 34. Musiker, producent och låtskrivare.

Bor: I Landala egnahem. Uppvuxen i Bahía Blanca, Argentina. Kom till Göteborg under en turné 2019, där han har blivit kvar.

Aktuell: Med albumet "Live at Blå stället", som nyss kommit ut. Jobbar på ett nytt album

Visa merVisa mindre

Krönikor

Tjulander: "Dagen alla fåglar flyger oss över huvudet"

Krönika Krönika Det är något visst med fåglar och människors fascination för dem. Jag har aldrig fattat grejen, ändå är jag barn till generationen som på minsta kvitter kan artbestämma fågeln och... tisdag 11/5 17:00

Konsumentfrågan

Så länge kan du få vänta på pengar när du ångrat ett köp

Konsument Konsument Får man verkligen höja priset på en vara från en dag till en annan och hur länge ska man behöva vänta på pengarna när man ångrat ett köp? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. fredag 9/4 13:20

Debatt

Bygg på de hårda ytorna och låt barnen ta plats

Debatt UTDÖMD Förskola Vilken chock och oro det blir för föräldrar och pedagoger när man får läsa att just vår förskola, Tunnlandsgatan 3, är utdömd och planeras rivas... lördag 1/5 13:00