Peppar. Emrik Larsson peppar sig själv och sin publik med julsingeln "Merry funk Xmas" som släpps med M-Rock & Wefunky Band. Foto: Johan Palmborg

Emrik släpper partyhöjare inför jul

Hallå där, Emrik Larsson som i egenskap av M-Rock & Wefunky Band bjuder på pepp- och jullåten "Merry funk Xmas" med release 8 december. Har du blivit tomte?

  • Publicerad 16:17, 6 dec 2020

– Nja, det var så att innan de nya restriktionerna trädda i kraft hade vi haft lite hopp. Jag hade spelningar inbokade med min trio i både november och december. Så plötsligt försvann allting. Så jag skrev en coronaaktig text, kollade med min keyboardist Dan Helgesen och tillsammans gjorde vi grunden som de andra sedan varit med och utvecklat. Det har varit kul att göra den här låten, få lite feeling och något att hämta krafter ur.

"Merry funk Xmas" släpps på tisdag – hur då?

– Vi kommer köra med lite on-linefeeling. Familjer, kompisar som jag känner och inte känner så bra bidrar med filmer. Så musiken kommer på alla sajter med en video till.

Det känns som du försöker med en partyhöjare så här i slutet av 2020?

– Ja, lite så är det. Vi höll precis på med ett album med titeln "Celebration" i februari och hade våra sista spelningar 6 och 7 mars när Corona kom. Planen var att släppa albumet i september och vi hade bokat Pustervik för en releasespelning, men så flyttade vi allt till november. Men nu blev det mer… äh, det finns liksom ingen "Celebration". Så vi satsar på 2021 istället.

Hur har du klarat 2020?

– Jag har ju haft turen att ha en deltidstjänst för Region Halland, så jag har klarat mig bra. Även om det naturligtvis har varit ett stort inkomstbortfall med alla inställda spelningar. Men värre är det för mina musiker som alltid har spelat och nu inte har någonting. Det känns som hela kulturvärlden har fått ta en av de största smällarna under det här året.

Men du lyckades göra lite trädgårdsspelningar i somras?

– Ja, det var något av en räddning de här privata initiativen. Det är ju något med att spela och då man inte får det så mår man inte bra. Jag hade också lite spelningar på gårdar runt om i stadsdelarna.
 

M-Rock & Wefunky Band

Är: Band från Göteborg med medlemmarna M-Rock (Emrik Larsson), sång, Daphne Larsson, sång, Johanna Hjort, sång, Dan Helgesen, keyboard, percussion och syntbas, Chris Meijer, blåsarr, Basberra, bas, Aagge, gitarr, och Guzfather, beats, tillsammans med Matt Silvertwin, gitarr, Tobe Stenson, sax, och Froncpac, stråkar.

Aktuella: Med låten "Merry funk Xmas", som kommer på alla sajter tisdag 8 december med tillhörande video, producerad av Silvertwins of Funk, med över 70 medverkande, familjer och vänner från när och fjärran. Låten, mixad och mastrad av Silvertwins of Funk, skrevs och producerades under två veckor i november. Vid releasen finns även en remix av Cheezo, som också producerat densamma.

Visa merVisa mindre

Göteborgsnöje

Riverfields inspireras av både Dylan och Göteborg

Nöje Riverfields vill värna om låtskrivandet. Med debut-ep:n "Slow fram coming" inspireras bandet av såväl Bob Dylan och Bruce Springsteen som av hemstaden Göteborg.söndag 11/4 16:00

Krönikor

Axelsson: Göteborg var kallare förr

Krönika Tradition. Det är ett faktum att kalla dagar i Göteborg känns kallare än på många andra platser på grund av vindarna. Men vintern 2021 är långt ifrån någon rekordvinter, åtminstone än så länge. torsdag 11/3 16:10

Konsumentfrågan

Så länge kan du få vänta på pengar när du ångrat ett köp

Konsument Konsument Får man verkligen höja priset på en vara från en dag till en annan och hur länge ska man behöva vänta på pengarna när man ångrat ett köp? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. fredag 9/4 13:20

Debatt

Attenius (S): Alla unga ska kunna ta sig runt i Göteborg

Debatt Socialdemokraterna Att spela fotboll på Heden, bada i Delsjön eller gå på Liseberg har gett många av oss göteborgare sommarminnen för livet. Den möjligheten bör utsträckas till alla skolelever, oavsett föräldrarnas inkomst. tisdag 6/4 13:00