Albumklar. Erik Dahl är aktuell med "Gethenian suit". Foto: Kai Martin

Erik Dahl har hittat slutet på en fortsättning

För två år sedan hölls uruppförandet. Nu har albumet "Gethenian suite" kommit med Erik Dahls kompositioner. "Det är slutet på en fortsättning", säger han.

  • Publicerad 16:42, 19 apr 2020

24 mars 2018 uruppfördes Erik Dalhs kompostionen "Gethenian suite". En konsert på Kronhuset som gav mer.

– Det roliga är att ett stycke musik har fortsatt med samma musiker, så nu är vi en ensemble, säger han.

Efter 6–7 spelningar klev Erik Dahl Ensemble in i Studio Epidemin i januari 2019. Nu drygt ett år senare är albumet klart.

– Vi höll på i tre dagar över en helg plus lite småpill. Planen var väl att det skulle komma hösten 2019. Men jag har haft annat för mig, säger han.

Först konsert, alltså, och sedan inspelning. En ordning som brukar vara tvärt om. Men det har varit till en fördel, menar Erik Dahl.

– Det har varit lärorikt och i och med att vi spelat "Gethenian suite" ute underlättade det i studion.

På nästan dagen två år efter uruppförandet hade Erik Dahl Ensemble releasespelning på Frölunda kulturhus.

– Det har varit långa tidsplaner och många inblandade, så det var mest en slump. Men vi lyckades spela precis innan allt stängde. När vi ställde in ljudet fördes diskussioner om spelningen skulle ställas in. Den hängde verkligen i luften. Jag är glad att den blev av. Det här är slutet på en början då jag skriver på ny musik.

Erik Dahl Ensemble

Är: Erik Dahl, piano, electronics, kompostion och arrangemang, tillsammans med fem musiker. Han har spelat med bland andra Fibes, Oh Fibes!.

Bor: I Göteborg.

Aktuella: Med albumet "Gethenian suite", inspirerad av Ursula Le Guins feministiska science fictionklassiker "Left hand of darkness". Musiken hade sitt uruppförande vid en konsert för två år sedan.

Visa merVisa mindre

Vi är GBG

    Vi är GBG