Improviserar. Lisa Larsdotter Petersson och Henrik Wartel i "10–21 Wing it". Foto: Mireille Leblanc

Fångar ögonblick och personlighet på scen

Lisa Larsdotter Petersson och Benedikte Esperi har efter utomhusföreställningarna tidigare i höstas kommit inomhus. Nu spelas "10–21 Wing it" i Vulkano 9–11 december.

  • Publicerad 18:48, 1 dec 2021

Efter att tidigare under hösten verkat utomhus med föreställningen "10–21 Wing it" har Lisa Larsdotter Petersson och Benedikte Esperi nu fått komma inomhus. Nu dessutom med Henrik Wartel och Anna Svensdotter. Platserna de spelat på har kommit att ingå i framträdandet, precis som de rum de gästar.

UPPTÄCK GÖTEBORG HÄR.

– Det ösregnade i Ulricehamn när vi var där. I all hast hamnade vi i en kyrka istället där ett föredrag om fladdermöss och mörker skulle hållas. Plötsligt inleddes allt med vårt framträdande, men det blev väldigt uppskattat.

Jo, Lisa Larsdotter Petersson jobbar med improvisation och är aldrig främmande för nya utmaningar.

– Någonstans är det lättare utomhus, säger hon som nu är aktuell med "10–21 Wing it" på Vulkano i Södra Änggården 9 till 11 december.

Duon har framträtt i allt från Änggårdsbergen till lilla galleri PS i Göteborg med sin föreställningen, som både är solo och duett, där ögonblick och personlighet vävs samman i kompositionen.

– Jag har ju jobbat mycket med improvisation i mina projekt, men tröttnat lite på ordet. Jag gogglade runt lite för att hitta ett vidare begrepp och hittade "wing it", som mer är "höfta". Jag tyckte det stämde också och att det var snyggt, säger Lisa Larsdotter Petersson om namnet till föreställningen.

Samarbetet med Benedikte Esperi är färskt.

– Vi har ett gemensamt intresse för scenkonsten och improvisationen. Vi började träna tillsammans för ett och ett halvt år sedan.

10–21 Wing it

Är: En solo- och duettföreställning där ögonblick och personlighet vävs samman till en komposition.

Med: Lisa Larsdotter Petersson/Henrik Wartel och Benedikte Esperi/Anna Svensdotter.

Aktuell: Med föreställning på Vulkano, Södra Änggården 9–11 december.

Info: Antal sittplatser Vulkano är anpassade efter pågående pandemi, här bjuds färre sittplatser med utrymme emellan.

Visa merVisa mindre

Krönikor

Därför dansar Knut ut julen

Krönika Tradition. Tjugondag Knut – 13 januari Enligt visan varar julen “än till påska”. Men så länge vill nog ingen ha kvar julpyntet. Historiskt har det i Sverige funnits två datum som sätter punkt för högtiden.torsdag 13/1 10:20

Konsumentfrågan

Kan jag reklamera min frisyr?

Konsument Konsumentfrågan. Kan man reklamera en frisyr man inte är nöjd med, måste man släppa in målaren mitt i vintern och får fotbollsskolan kräva betalning i efterhand? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut.tisdag 9/11 16:36

Debatt

"Stärk välfärden rättskedjan och klimatomställningen"

Debatt Politik. Socialdemokraterna inför partikongressen. Sverige och Göteborgsregionen har stora utmaningar. Välfärden – vår gemensamma vård, skola och omsorg – måste bli starkare, tryggheten måste öka och en radikal klimatomställning genomföras. måndag 1/11 13:21