Festivalen Gården tar en paus

Göteborgsevenemanget Gården som under två år har intagit Trädgårdsföreningen kommer nu ta en paus för att istället invänta rätt läge att köra igång igen.

  • Publicerad 16:04, 15 jan 2020

Gården. Niklas Westergren, marknadschef på FKP Scorpio. Foto: Annika Berglund

Det blir ingen festival för Gården i år utan istället väljer arrangören, FKP Scorpio, att ta en paus för att istället fokusera på de kommande konserterna på Ullevi som de har framför sig. Detta är något som Niklas Westgren, marknadschef på FKP Scorpio bekräftar.

– Det stämmer bra att vi tar en paus i år, dock skapade vi inte Gården med tanken att det skulle vara en ny festival som rullar på varje år utan Gården är snarare ett flexibelt evenemang och fortsätter:

– I år är vi inte i samma läge som vi har varit i tidigare år eftersom allt handlar om vad vi får tag i för artister. 2018 och 2019 hade vi artister som passade perfekt att köra på Trädgårdsföreningen men i år kände vi inte att det stämde fullt ut så då ser vi ingen mening med att tvinga fram något bara för att.

Inte slutet för Gården

Niklas berättar att eftersom FKP Scorpio har många konserter som väntar nu i sommar däribland Håkan Hellström och Rammstein så har de valt att lägga allt fokus på det. Han är dock noga med att säga att detta inte är slutet för Gården utan den finns kvar men kommer bara inte äga rum 2020.

– Vi har ju byggt upp någonting som vi kommer fortsätta med och ser vi att möjligheten finns att göra en bra festival 2021 så kommer vi göra det. Och då kanske Gården kommer vara utformad på ett annat vis än den har varit tidigare. Han fortsätter med:

– Fördelen med detta evenemanget är att man kan göra förändringar och vi jobbar ständigt med att förnya och förbättra oss.

Niklas ser fortsatt ljust på framtiden men tar sommarens konserter i första hand.

– Trädgårdsföreningen är en fantastisk plats och Gården är verkligen något fint som vi har skapat.

Trafiken – minut för minut

GÖTEBORGSNÖJE

Trion som sprängdes men ändå håller ihop

Konflikten med releasefest på fredag Tre medlemmar som bor på tre olika håll. Inga problem för vistrion Konflikten som antar utmaningen. Så följs en singel av en till plus en EP av den produktiva trion.tisdag 21/1 10:30

DEBATT

"Vi har ett välfärdsnödläge"

DEBATT Satsa på primärvården och förbättra villkoren för sjukhuspersonalen är två punkter som Vänsterpartiets Eva Olofsson, Carina Örgård och Jan Alexandersson tycker bör prioriteras i regionen.torsdag 16/1 11:36

QUIZ

QUIZ: Vad betyder nyorden?

35 ord har skapats eller blivit vanligare under 2019 Animoji, deepfake, popcornhjärna och dra åt helvete-kapital är exempel på ord i Språkrådets nyordslista för 2019. Men vet du vad orden betyder?fredag 27/12 11:57