90-tal. Vännerna Tilda Skatka och Linnéa Engqvist var på besök från Västerås. Foto: Kai Martin

Festligt och uppstyrt mode på Way out West

Nittiotalets låga midjor, 2000-talets nätlinnen och tonade solglasögon. Och "bränn bh:n". Men också; färgglatt, luftigt och ledigt för att klara den gassande solen. Det var några tydliga trender när GöteborgDirekt spanade på årets festivalmode.

  • Publicerad 14:21, 15 aug 2022

Tilda Skatka, 25 år, Västerås, och Linnea Engqvist, 25 år, Västerås:

– Kul att ni gick fram till oss, vi är snyggast på Way out West (skratt), säger Linnea Engqvist.

– Vi har absolut planerat våra festival-outfits innan, det är bara roligt att sticka ut. Folk har mjukiskläder på sig har jag sett, lite mer ska man anstränga sig tycker jag, säger Tilda Skatka.

Hur skulle du vilja beskriva din festivalstil?

– "Lollapalooza-fjortis". Jag klär mig liknande när jag går ut hemma i Västerås, men på festival blir det lite mer uppskruvat, säger Linnea Engqvist.

Klädde sig svalt. Paret Anders och Gunilla Bogren från Svartmåla valde kläder efter väder. Foto: Kai Martin

Anders och Gunilla Bogren, 58 år respektive 60 år, Svartmåla:

– "Sommarstassen" är på idag. Har inte klätt mig annorlunda för att gå på festival utan vill alltid ha luftiga kläder på sommaren. Men jag ville ha mycket färg på mig! Starka färger mår man bra av, säger Gunilla Bogren.

– Jag tänkte också luftigt och ledigt när jag valde kläder. Och så har jag en hatt från Nya Zeeland för att få lite skugga, säger Anders Bogren.

Festklädd. Majornabon Jacob Holmén inspireras av ravekulturen. Foto: Kai Martin

Jacob Holmén, 25 år, Majorna:

– Hur jag tänkte när jag valde kläder idag? Jag ville vara så naken som möjligt! För att det är varmt och för att jag tycker att folk i allmänhet inte är nakna nog.

Hur skulle du beskriva din stil?

– "Nittiotalsrave". Jag önskar att jag hade varit med på den tiden, hade velat gå på svartklubbarna vid Sandarna när det begav sig. Nu var jag för ung då, men jag kan i alla fall klä mig som om jag hade varit det.

Inte planerat. Sandra Ringström och Adam Hassad gick båda barfota under festivalens sista dag. Foto: Kai Martin

Sandra Ringström, 17 år, Stockholm och Adam Hassad, 16 år, Stockholm:

– Jag tog vad jag hittade i garderoben och tyckte att det blev fint att outfiten matchade håret. Vi har tältat i helgen och när jag vaknade i morse hade en hund ätit upp mina skor som stod utanför tältet... säger Sandra Ringström.

– Då tog jag en för laget och valde att också gå barfota. Tyckte att byxorna skulle passa bra med tanke på vädret, men annars har jag inte planerat så mycket, säger Adam Hassad.

Flera ombyten. Jonathan Järleskog och Beatrice Helmersson hyrde en lägenhet i närheten och kan därför gå hem och byta kläder under dagen. Foto: Kai Martin

Jonatan Järleskog, 31 år, och Beatrice Helmersson, 30 år, Gävle:

– Alltså man ser verkligen att många har klätt upp sig lite extra för årets Way out West, alla är så snygga! Vi har också planerat våra outfits, ville vara färgglada och glittriga idag, säger Beatrice Helmersson.

– Vi hyr en lägenhet i närheten så vi brukar även gå dit och byta om under dagen, säger Jonatan Järleskog.

– Ja, man vill verkligen passa på och använda de festivalkläder man har i garderoben. En glittrig, lång paljettjacka är inget jag brukar ha på mig på kontoret direkt, säger Beatrice Helmersson.

Göteborgsnöje

Hon gillar våldsamheter i Göteborgsmiljö

Nöje I slutet av 2021 kom debutromanen, thrillern "Syndoffer" i Göteborgsmiljö. Nu är Jeanette Bergenstav aktuell med sin andra bok i serien om journalisten Jennifer Sundin.måndag 3/10 13:59

Krönikor

Axelsson: Så blev nationaldagen röd

Krönika Tradition. Sparkade ut annandag pingst Början på året, vår och vinter, kryllar det av röda dagar i almanackan. Men så har det inte alltid varit. Helgdagar ha tillkommit och tagit bort under åren. Vårt senaste tillskott är nationaldagen.måndag 6/6 11:10

Konsumentfrågan

Så gör du om ditt bagage skadas på flyget

Konsument Konsumentfrågan: Flyg, telefonförsäljare, husdjur Vad gör man bagaget från flyget är skadat, måste man verkligen prata med telefonförsäljare och vad gäller vid köp av husdjur från uppfödare nu när nya konsumentköplagen trätt i kraft?...onsdag 22/6 15:04

Debatt

Västra Götalands arbetsgivare borde skryta om tjänstepensionen

Debatt 27 september - Tjänstepensionens dag Nio av tio tycker att det är viktigt att arbetsgivaren erbjuder tjänstepension när de byter jobb – ändå nämner få arbetsgivare det i sina anställningsintervjuer. De arbetsgivare i Västra Götaland som...tisdag 27/9 13:00