Folkteatern öppnar upp

Efter påskhelgen drar Folkteatern igång sin verksamhet – om än för liten publik och ibland med hemlig spelplats.

  • Publicerad 14:44, 29 mar 2021

Först ut, när Folkteatern öppnar sin verksamhet, är en klassiker: Strindbergs "Dödsdansen". Platsen är hemlig. Endast fyra personer får chansen att se pjäsen vid premiären, som redan är slutsåld, 15 april. Men fler tillfällen finns. Den spelas till och med 15 maj.

Det nyskrivna kammarspelet "Arvet", av Alejandro Leiva Wagner, har sin urpremiär den 21 april och spelas på Folkteaterns stora scen.

"Märkliga tider"

– Det har varit och är märkliga tider för oss som arbetar med teater. Hela meningen med vårt arbete är ju mötet med en publik och att nu kunna visa vår föreställning ”Arvet” innebär en enorm glädje. Besöket kommer eventuellt att kännas lite annorlunda, exklusivt men väldigt varmt och välkomnande. Pjäsen är såväl sorglig som humoristisk och handlar om familjehemligheter och lögner. Jag tror att publiken kommer att få en kväll att minnas att ta med sig hem, säger Frida Röhl, Folkteaterns konstnärliga ledare i ett pressmeddelande.

Fler evenemang

Fler evenemang tillkommer under Folkteaterns regim. Exempelvis "Jukebox", en digital jukebox med noveller, poesi, essärer och dramatik. Där väljer man vilken text som ska läsas av en skådespelare och får det framför direkt, live i all enskildhet. "Jukebox" hade premiär redan 27 april.

"Comforter" är ett performance med Trail the Blaze som spelas på Stigbergets Bryggeri i Gamlestan, med start 9 april. "Doc lounge" fortsätter sin satsning på dokumentärer från hela världen med start 9 april.

Folkteatern 2021

Våren: Den 15 april har "Dödsdansen" premiär. Pjäsen spelas till den 15 maj med plats för fyra på hemligt ställe. "Arvet", urpremiär 21 april, på Stora scenen. Spelas till och med 21 maj. "Jukebox", digital jukebox, startade 27 mars, "Comforter", performance, spelas på Stigbergets bryggeri, Gamlestan: 9, 10, 23 och 24 april. "Dog lounge", dokumentärfilmer, Lilla scenen: 9, 16 och 23 april samt 7 maj.

Visa merVisa mindre

Krönikor

Vem tar ansvar när framtidens byggstenar faller?

Krönika Analys. GöteborgDirekts reporter om skolgranskningen En lärare i grundskolan, som valt att ägna sitt yrkesliv åt barnen, som lägger grunden för deras framtid, går till jobbet med en klump i magen… måndag 31/5 11:25

Konsumentfrågan

Gäller svensk lag även utländska företag?

Konsument Konsument Vad gör man om man får hem en annan vara än den man beställt? Gäller svensk lag även företag som inte är baserade i Sverige? Och om man ramlar hos sin tandläkare – kan man då få ersättning för det? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut. tisdag 18/5 16:11

Debatt

Bilar, bilar och mer bilar

Debatt Replik: Bilar i centrum Det finns ett ökat intresse för att ta sig fram med elsparkcykel, elcykel och cykel som alternativ till privatägd bil… fredag 11/6 16:00