Folkteatern öppnar upp

Efter påskhelgen drar Folkteatern igång sin verksamhet – om än för liten publik och ibland med hemlig spelplats.

  • Publicerad 14:44, 29 mar 2021

Först ut, när Folkteatern öppnar sin verksamhet, är en klassiker: Strindbergs "Dödsdansen". Platsen är hemlig. Endast fyra personer får chansen att se pjäsen vid premiären, som redan är slutsåld, 15 april. Men fler tillfällen finns. Den spelas till och med 15 maj.

Det nyskrivna kammarspelet "Arvet", av Alejandro Leiva Wagner, har sin urpremiär den 21 april och spelas på Folkteaterns stora scen.

"Märkliga tider"

– Det har varit och är märkliga tider för oss som arbetar med teater. Hela meningen med vårt arbete är ju mötet med en publik och att nu kunna visa vår föreställning ”Arvet” innebär en enorm glädje. Besöket kommer eventuellt att kännas lite annorlunda, exklusivt men väldigt varmt och välkomnande. Pjäsen är såväl sorglig som humoristisk och handlar om familjehemligheter och lögner. Jag tror att publiken kommer att få en kväll att minnas att ta med sig hem, säger Frida Röhl, Folkteaterns konstnärliga ledare i ett pressmeddelande.

Fler evenemang

Fler evenemang tillkommer under Folkteaterns regim. Exempelvis "Jukebox", en digital jukebox med noveller, poesi, essärer och dramatik. Där väljer man vilken text som ska läsas av en skådespelare och får det framför direkt, live i all enskildhet. "Jukebox" hade premiär redan 27 april.

"Comforter" är ett performance med Trail the Blaze som spelas på Stigbergets Bryggeri i Gamlestan, med start 9 april. "Doc lounge" fortsätter sin satsning på dokumentärer från hela världen med start 9 april.

Folkteatern 2021

Våren: Den 15 april har "Dödsdansen" premiär. Pjäsen spelas till den 15 maj med plats för fyra på hemligt ställe. "Arvet", urpremiär 21 april, på Stora scenen. Spelas till och med 21 maj. "Jukebox", digital jukebox, startade 27 mars, "Comforter", performance, spelas på Stigbergets bryggeri, Gamlestan: 9, 10, 23 och 24 april. "Dog lounge", dokumentärfilmer, Lilla scenen: 9, 16 och 23 april samt 7 maj.

Visa merVisa mindre

Krönikor

Axelsson: Göteborg var kallare förr

Krönika Tradition. Det är ett faktum att kalla dagar i Göteborg känns kallare än på många andra platser på grund av vindarna. Men vintern 2021 är långt ifrån någon rekordvinter, åtminstone än så länge. torsdag 11/3 16:10

Konsumentfrågan

Så länge kan du få vänta på pengar när du ångrat ett köp

Konsument Konsument Får man verkligen höja priset på en vara från en dag till en annan och hur länge ska man behöva vänta på pengarna när man ångrat ett köp? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. fredag 9/4 13:20

Debatt

Attenius (S): Alla unga ska kunna ta sig runt i Göteborg

Debatt Socialdemokraterna Att spela fotboll på Heden, bada i Delsjön eller gå på Liseberg har gett många av oss göteborgare sommarminnen för livet. Den möjligheten bör utsträckas till alla skolelever, oavsett föräldrarnas inkomst. tisdag 6/4 13:00